540
| Youtube

Μητσοτάκης: Θλίψη από την παράσταση Τσίπρα που επιμένει να διχάζει τους Ελληνες

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 15:41
|Youtube

Μητσοτάκης: Θλίψη από την παράσταση Τσίπρα που επιμένει να διχάζει τους Ελληνες

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 15:41

Για θλιβερή παράσταση του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη, την ώρα που επιμένει να διχάζει τον λαό, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το περιεχόμενο του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού.

Η νέα παράσταση του κ. Τσίπρα προκαλεί μόνο θλίψη και οργή, γιατί όχι μόνο συνεχίζει να λέει ψέματα, αλλά ακόμη και σήμερα, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες, τόνισε στην αρχή της δήλωσής του για το πρωθυπουργικό διάγγελμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι όπως με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα.

Ό,τι έκανε με τις φωτιές το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία, παρατήρησε και χαρακτήρισε ψεύτικο τον συμβολισμό της Ιθάκης, αφού όπως υπενθύμισε, τα σκληρά μέτρα συνεχίζονται και μετά το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο έρχεται το εξοντωντικό άτυπο τέταρτο μνημόνιο.

Η αλήθεια είναι, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, πως όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση.

«Εξαπάτησαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν» και πλέον είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή γιατί η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο, κατέληξε στη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντπολίτευσης.

Σε οξύτερο τόνο προηγήθηκε το σχόλιο του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, που βάζοντας το hashtag #παραμΙΘΑΚΗ επιτέθηκε με δριμύτητα στην «παρέα των άχρηστων ανεπάγγελτων που κατέστρεψε τη χώρα».

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:

Η νέα σημερινή παράσταση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη προκαλεί μόνο θλίψη και οργή. Δεν συνεχίζει μόνο να λέει ψέματα. Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες.

Σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ακούγαμε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες συνάνθρωποί μας καίγονταν στο Μάτι.

Ο κ. Τσίπρας ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την πρωτοφανή αυτή τραγωδία, έστω από ντροπή ή φιλότιμο. Ό,τι έκανε με τις φωτιές, το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία.

Γι αυτό, σε μια μόνο φράση μπορώ να συμφωνήσω μαζί του. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι ψεύτικος: Δεν φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής. Σήμερα τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα και οι βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας.

Έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Αντ’ αυτού, υπέγραψε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο που μας στοίχισε πάνω από 100 δισ.  Και τώρα αρχίζει το τέταρτο άτυπο μνημόνιο.  Με λιτότητα διαρκείας. Νέες μειώσεις συντάξεων. Αυξήσεις φόρων και εισφορών. Εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα. Και πολύ αυστηρή επιτήρηση.

Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η ανακούφιση κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς η Ελλάδα έχει αναλάβει και νέες δεσμεύσεις χωρίς όμως να ζητάει άλλα δανεικά. Το πρόβλημα πλέον είναι μόνον δικό μας και όχι δικό τους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση, όσο υπάρχει η σημερινή Κυβέρνηση που επιμένει δογματικά στο παράλογο μείγμα φόρων και εισφορών υπονομεύοντας την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών.

Και δεν θα γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων αν δεν αποκτήσουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, ανταγωνιστική παιδεία και ασφάλεια για όλους.

Ποιος πιστεύει ότι αυτά μπορεί να τα κάνει η σημερινή παρέα του Μαξίμου;

Κανείς. Εξαπάτησαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Γι αυτό, η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο.

Αξίζουμε καλύτερα. Ενωμένοι, με αλληλεγγύη, με τη δύναμη της αλήθειας και αφήνοντας πίσω τα ψέματα, μπορούμε να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...