314
Βαθιά διχαστικός με φόντο το Βαθύ, το λιμάνι της Ιθάκης | INTIMEnews

Κατώτερος των περιστάσεων…

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 21 Αυγούστου 2018, 13:17
Βαθιά διχαστικός με φόντο το Βαθύ, το λιμάνι της Ιθάκης
|INTIMEnews

Κατώτερος των περιστάσεων…

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 21 Αυγούστου 2018, 13:17

Η πολιτική λογική θα περίμενε ένα πρωθυπουργικό μήνυμα με συναινετική διάθεση. Με ένα άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά και την προτροπή να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν εις βάρος όσων μας χωρίζουν.

Όχι. Ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε την επόμενη μέρα. Έδειξε εχθρούς. Τους προηγούμενους μνημονιακούς. Και φυσικά Παπαδήμο, Στουρνάρα, Ζωή, εκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες. Ήταν ένα διχαστικό και έντονα προεκλογικό μήνυμα που, προφανώς, σηματοδοτεί και την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στους παλιούς γνωστούς κώδικες. Και βαθιά λαϊκίστικο: ένας Πρωθυπουργός, που αποποιείται κάθε ευθύνη και ένα κόμμα με ηθικό πλεονέκτημα, έναντι όλων. Έτσι όπως το έθεσε ο κ. Τσίπρας, οποιοσδήποτε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, απλώς, πολιτικός του αντίπαλος, είναι εχθρός της χώρας. Το «ή εμείς ή αυτοί» θα ακουστεί πιο δυνατά από εδώ και πέρα. Όσοι θυμόμαστε τις εκλογικές αντιπαραθέσεις των ΄80ς ήρθε η ώρα να μάθουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο δείχνει ή όσο θα πει η αντιπολίτευση. Με κάτι τέτοια πορευόμαστε και πολιτευόμαστε δύο αιώνες τώρα, δεν έρχεται δα και ο Τσίπρας για να μας σοκάρει -το πολύ να παρακολουθήσουμε συναρπαστική προεκλογική περίοδο που θα συμπληρώσει υπέροχα μία μουντιαλική χρονιά.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην απουσία, για άλλη μία φορά, σοβαρής συζήτησης για την πορεία και το μέλλον της χώρας. Βέβαια έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι αστείο να απαιτείς τη διεξαγωγή γόνιμης συζήτησης και εποικοδομητικού διαλόγου. Ακόμα και αν το τολμούσε, ως όφειλε, έστω προσχηματικά, ο Τσίπρας, η πολιτεία της κυβέρνησης του δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάτσει να μιλήσει στα σοβαρά μαζί τους. Ειδικά τώρα, μετά το «δεν θα ξεχάσουμε πρόσωπα και μνηστήρες», είναι να μαζεύεις τα γυναικόπαιδα από τον δρόμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε με μπόι μικρότερο από αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις. Πήρε μία στιγμή με έντονη σημειολογία και τη μετέτρεψε σε βίαιο στιγμιότυπο προεκλογικής αρένας. Πήγε στην Ιθάκη και έδωσε στον εαυτό του τον ρόλο του Οδυσσέα. Και δεν μας είπε τι απέγιναν οι σύντροφοί του στο νησί της Κίρκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News