249
Ο Πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης στο Covid Management Group: Η προσμονή για το εμβόλιο να μην οδηγήσει σε χαλάρωση

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 12:18
Ο Πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης στο Covid Management Group: Η προσμονή για το εμβόλιο να μην οδηγήσει σε χαλάρωση

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 12:18

Στην ανάγκη βέλτιστου συντονισμού για τη διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ώστε να καταστεί δυνατός ο εμβολιασμός του πληθυσμού το συντομότερο δυνατόν, στάθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Covid Management Group –των χωρών που είχαν διαχειριστεί με επιτυχία το πρώτο κύμα του κορονοϊού.

Εχει ενδιαφέρον ότι η ομάδα των κρατών που αντιμετώπισαν επιτυχώς την πανδημία, την περασμένη άνοιξη, είχε ονομαστεί Smart Covid Management Group, αλλά τώρα το «smart», δηλαδή «έξυπνη», δεν υπήρχε στη σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι απαιτείται συνέπεια, ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας, που οδήγησε στην επιβολή lockdown για τρεις εβδομάδες. Στόχος, είπε, είναι να αποδώσουν τα μέτρα, χαρακτηρίζοντας κρίσιμες τις επόμενες 10 ημέρες.

Οι ηγέτες Covid Management Group αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές από τις χώρες να έχουν επιβάλει είτε αυστηρά περιοριστικά μέτρα είτε lockdown, που αφήνει μέρος της οικονομικής δραστηριότητας και τα σχολεία σε λειτουργία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Ιρνα Σόλμπεργκ, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...