302
Βορίδης και Πολάκης στη Βουλή. Τώρα ο πρώτος ζητά την επιβολή του νόμου για τον δεύτερο. | SOOC/CreativeProtagon

Βορίδης: Στον Πολάκη πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 11:41
Βορίδης και Πολάκης στη Βουλή. Τώρα ο πρώτος ζητά την επιβολή του νόμου για τον δεύτερο.
|SOOC/CreativeProtagon

Βορίδης: Στον Πολάκη πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 11:41

«Στον κύριο Πολάκη πρέπει να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα» για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μία ημέρα μετά την ανάρτηση-«επίδειξη σφακιανής λεβεντιάς»(εδώ) που έκανε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης σχολίασε δηκτικά την ανάρτηση και την εν γένει συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε μεν ως «αρνητική εικόνα», αλλά ταυτόχρονα κάλυψε πλήρως (εδώ).

Είναι προφανές ότι ο κ. Πολάκης κάνει αυτό που έχει συνηθίσει να κάνει: προβαίνει σε παράνομες πράξεις, παρατήρησε ο υπουργός κάνοντας λόγο για «μορφή ιδιότυπης αντίστασης» την οποία επιδεικνύει συχνά – πυκνά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι χούι, δεν εξηγείται διαφορετικά», ανέφερε  χαρακτηριστικά.

Οσο για τις δικαιολογίες που προέβαλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας (περί χειρουργείων, τεστ κορονοϊού κτλ), ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως είναι κάτι το τελείως αδιάφορο αφού οι περιορισμοί και η έννοια αποφυγής συγχρωτισμού αφορούν ευρύτερα τον συγχρωτισμό.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο υπουργός, πρόκειται για στάση περιφρονητική ως προς τα μέτρα και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθεί πρόστιμο στον κ. Πολάκη.

Και αν ο κ. Πολάκης  πολιτεύεται με τη συγκεκριμένη αντίληψη που έχει εδραιώσει τον πολακισμό, εντύπωση και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι αυτό γίνεται αποδεκτό από τον κ. Τσίπρα που δέχεται ως επαρκείς τις φαιδρές εξηγήσεις, συνέχισε στο σχόλιό του ο κ. Βορίδης, καθώς, όπως είπε, η κάλυψη αυτή στον πρώην υπουργό του δειχνει τι αποδέχεται και τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τέλος για τη σοβαρότητα του θέματος -αν δηλ. γίνεται πολύ κακό για το τίποτα- ο Μάκης Βορίδης υπενθύμισε με νόημα ότι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραιτήθηκε επίτροπος επειδή πήγε σε συγκέντρωση χωρίς να φορά μάσκα.

Συμπεριφορές όπως αυτή του κ. Πολάκη υπονομεύουν τη συνολική προσπάθεια και αυτό είναι σοβαρό, κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...