277
Καταπονημένο μέλος του ιατρικού προσωπικού σε ΜΕΘ για ασθενείς με Covid στη Ρώμη | REUTERS/Yara Nardi

«Εισαγωγή» ιατρών σχεδιάζει η Ιταλία ενώ τα κρούσματα κορονοϊού πολλαπλασιάζονται

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 11:54
Καταπονημένο μέλος του ιατρικού προσωπικού σε ΜΕΘ για ασθενείς με Covid στη Ρώμη
|REUTERS/Yara Nardi

«Εισαγωγή» ιατρών σχεδιάζει η Ιταλία ενώ τα κρούσματα κορονοϊού πολλαπλασιάζονται

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 11:54

Στα όριά του είναι το Σύστημα Υγείας στην Ιταλία, όπου τα κρούσματα Covid-19 όπως και οι θάνατοι έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά.

Οι Αρχές, ανέφεραν οι Times, ζήτησαν τη βοήθεια γιατρών από το εξωτερικό για να αντιμετωπίσουν τo πρόβλημα, καθώς διαπίστωσαν ότι έχουν αρκετούς αναπνευστήρες, αλλά όχι αρκετό προσωπικό για τη φροντίδα των ασθενών.

Το Πεδεμόντιο, στα βόρεια της χώρας, ζήτησε πρώτο από ΜΚΟ να στείλουν γιατρούς από όλο τον κόσμο. Η επαρχία αναμένεται μάλιστα να προσλάβει έξι γιατρούς και 28 νοσοκόμες από την Κίνα, μια κίνηση σε συνέχεια των μαζικών αποστολών ιατρικού υλικού την άνοιξη στη σκληρά δοκιμαζόμενη Ιταλία.

Ηδη πάνω από τις μισές κλίνες ΜΕΘ στην επαρχία καταλαμβάνονται από ασθενείς με Covid-19, αλλά οι ασθενείς με Covid σε κλίνες εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι από όσους νοσηλεύονταν τον Απρίλιο.

Στη γειτονική Λομβαρδία, ένωση νοσηλευτών ζήτησε από τις Αρχές να καλέσουν εκ νέου ιατρικό προσωπικό από τη Ρωσία και την Κούβα, που είχε παράσχει τις υπηρεσίες του κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Η Ιταλία διαθέτει πλέον περί τους 10.000 αναπνευστήρες, περίπου διπλάσιους από όσους είχε στην αρχή της πανδημίας. Οι γιατροί ωστόσο επισημαίνουν ότι δεν είναι το ιατρικό υλικό και ο εξοπλισμός που λείπουν.

Εγιναν αρκετές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών το καλοκαίρι, αλλά σταδιακά βγαίνουν πολλοί προσωρινά εκτός μάχης, επειδή μολύνονται και αυτοί. Καθώς μάλιστα μεταφέρονται προσωρινά σε περιστατικά Covid, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δυσμενείς συνέπειες σε άλλα τμήματα. Στο Μιλάνο, γράφουν οι Times, σε ένα νοσοκομείο παρατηρήθηκε αύξηση των περιστατικών κατά 10% στην πτέρυγα των καρδιοπαθών και αυτή των καρκινοπαθών.

Τα νέα περιστατικά Covid ξεπερνούν πλέον τα 30.000 την ημέρα, ενώ οι επιστήμονες φοβούνται ότι η χώρα ίσως δει άλλους 10.000 θανάτους, πέρα από τους 41.000 που είχε καταγράψει ως σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...