185
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στο Αλικάντε | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης στην EUMED-9: Η ΕΕ πρέπει να βρει λύση για το πλαφόν στο αέριο

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 19:22
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στο Αλικάντε
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης στην EUMED-9: Η ΕΕ πρέπει να βρει λύση για το πλαφόν στο αέριο

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 19:22

Στην ανάγκη εύρεσης μιας λύσης για το πλαφόν στο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου εστίασε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που χρειάζεται.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται να υποστηρίξει τις εταιρείες μας, να προμηθευτούν το αέριο που χρειαζόμαστε από την παγκόσμια αγορά. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά».

Επίσης, τόνισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η παραγωγή υδρογονανθράκων στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και ανέπτυξε το σχέδιο της Ελλάδας για την επιτάχυνση των ερευνών στην επικράτειά της.

«Εάν μπορούσαμε να φέρουμε ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...