193
Τα άδεια βουλευτικά έδρανα το πρωί της Παρασκευής | IntimeNews

Βουλή: Με 156 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 18:36
Τα άδεια βουλευτικά έδρανα το πρωί της Παρασκευής
|IntimeNews

Βουλή: Με 156 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 18:36

Με 156 ψήφους υπέρ έναντι 142 κατά, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων του, από την Ολομέλεια της βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Επί της αρχής και επί των άρθρων που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία 156 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισαν «υπερ» ενώ 142 από την αντιπολίτευση καταψήφισαν. Από την διαδικασία έλειπαν δύο βουλευτές.

Λίγο πριν από την ψηφοφορία ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι παύεται αυτοδικαίως η θητεία των υποδιοικητών της ΕΥΠ και έως τον ορισμό νέων, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής.

«Επιδίωξη του νομοσχεδίου είναι να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο θεσμικό κενό που υπήρχε και αναδείχθηκε μετά την αποκάλυψη της επισύνδεσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας, κλείνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και τη προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Παράλληλα ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε άδικη τη κριτική της αντιπολίτευσης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...