378
O Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ να μπουν έμπρακτα στη μάχη κατά του κορονοϊού | Reuters

Μητσοτάκης σε βουλευτές και υπουργούς: Το 50% του μισθού σας στη μάχη κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 13:37
O Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ να μπουν έμπρακτα στη μάχη κατά του κορονοϊού
|Reuters

Μητσοτάκης σε βουλευτές και υπουργούς: Το 50% του μισθού σας στη μάχη κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 13:37

Με ανάρτησή του στα social media ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης, να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το παράδειγμα αυτό θα το ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου.

Σε αντίστοιχη, συμβολική κίνηση, προέβη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση που Πρωθυπουργού:

Οπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα.

Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας…

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Maandag 30 maart 2020

 

Την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επικρότησε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος  και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter: «Επικροτώ την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και ανταποκρίνομαι άμεσα στο κάλεσμα του. Ολοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε για να ξεπεράσουμε την πανδημία».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του (προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ) βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ότι προσφέρει τη βουλευτική του αποζημίωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε απαιτούν πράξεις και όχι λόγια. Ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας στο κοινοβούλιο, αποφάσισα να προσφέρω το σύνολο της βουλευτικής μου αποζημίωσης του μηνός Απριλίου στο Πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας –το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για όλη τη Θεσσαλία– για την προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον εχθρό της χώρας μας, ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι», ανέφερε συγκεκριμένα στη σχετική του ανάρτηση ο βουλευτής της αξιωματικής αντοπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...