339
Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Πέμπτης | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: «Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα» – Στις 19.00 τα νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 12:09
Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Πέμπτης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: «Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα» – Στις 19.00 τα νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 12:09

Τα κρούσματα εκτινάχθηκαν και τα νέα, πρόσθετα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού θα ανακοινωθούν επισήμως από τον Πρωθυπουργό στις 19.00, σε ένα ακόμη μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

«Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας (…) Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το μεσημέρι της Πέμπτης, γνωστοποιώντας ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα τους ενημερώσει για τη σημερινή κατάσταση και τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ειδικά για τα σχολεία, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης» του ιού και «η εξήγηση», πρόσθεσε, «είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα», ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

«Ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί», ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι «τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων».

«Εκεί είναι το κρίσιμο και φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο να γίνει αντιληπτό», υπογράμμισε η Κατερίνα  Σακελλαροπούλου για να συμπληρώσει με μία αναφορά στη νεολαία.

Οι νέοι, είπε, μπορεί να έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής, και ενδεχομένως αισθάνονται λιγότερο ευάλωτοι, αλλά «αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό και ελπίζω ότι θα γίνει,  είναι ότι η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού είναι το πρόβλημα. Δεν μπορεί κάποιος για τον εαυτό του να αναδεχθεί κάτι. Δεν μπορεί όμως να αναδεχθεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο».

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, o Πρώθυπουργός τόνισε με τη σειρά του τη σημασία της ατομικής ευθύνης λέγοντας:

«Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το Σύνταγμα, έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους, αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε τη συλλογική αλληλεγγύη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...