332
| YouTube

Μητροπολίτης Παύλος: Γυναικοκτονίες; Ας γελάσω

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 09:57
|YouTube

Μητροπολίτης Παύλος: Γυναικοκτονίες; Ας γελάσω

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 09:57

Με ειρωνείες για τον όρο «γυναικοκτονία» επέλεξε να… «διανθίσει» το κήρυγμά του την Κυριακή ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, που πέραν του αυθορμήτου γέλωτος για τη χρήση του όρου, θέλησε να μοιραστεί και ορισμένα «διδάγματα» για τον ρόλο και τη θέση της γυναίκας σήμερα, ακόμη και για το δικαίωμα στο διαζύγιο, σε συνάρτηση μάλιστα με την ηλικία της!

 «Φτιάξαμε έναν καινούργιο όρο εμείς οι Ελληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν, και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Είσαι άνθρωπος, εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;» διερωτήθηκε ενοχλημένος ο μητροπολίτης Παύλος αναφερόμενος στους 13 φόνους γυναικών από τους συζύγους – συντρόφους τους μέσα σε έναν χρόνο.

«Αρκεί να έχετε το στόμα κλειστό…»

«Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Ελεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», τόνισε στη συνέχεια του κηρύγματός του ο μητροπολίτης, που δεν άφησε ασχολίαστη και την αύξηση των διαζυγίων στην εποχή μας.

Προς επίρρωση των λεγομένων του μάλιστα, επικαλέστηκε ως αρνητικό παράδειγμα τη μητέρα ενός νέου, ο οποίος –όπως είπε– τον επισκέπτεται συχνά.

«Η μάνα μου, πάτερ, σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και πού πάει, τον ρώτησα, 60κάτι χρόνων γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη, για να γραφτεί σε μια σχολή. Εκεί φτάσαμε, και δεν λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου!», ήταν ο διάλογος που διηγήθηκε ο Σερβίων και Κοζάνης στο ποίμνιό του, σε μία «ανατριχιαστική» σύνδεση της «μικρής παρατυπίας τού “έλα μωρέ, δεν χάθηκε και ο κόσμος”» και του δικαιώματος μιας γυναίκας στο διαζύγιο και τις σπουδές, με την ηλικία της και τη μητρότητα…

Και όλα αυτά, εξ άμβωνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...