569
| CreativeProtagon/INTIME NEWS

Σαν αυτούς που έδειραν τον Βασιλακόπουλο

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 31 Οκτωβρίου 2021, 20:24
|CreativeProtagon/INTIME NEWS

Σαν αυτούς που έδειραν τον Βασιλακόπουλο

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 31 Οκτωβρίου 2021, 20:24

Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος δέχθηκε επίθεση από εστιάτορες στην Καλαμπάκα επειδή τους έκανε παρατήρηση για πλημμελή έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Κανονική επίθεση. Με χτυπήματα, πτώση στο έδαφος και ένα σκισμένο πουκάμισο για σουβενίρ. Και του τύλιξαν σε πακέτο κάτι απειλές για επίσκεψη στην Αθήνα που θα περιλαμβάνει και κάψιμο αυτοκινήτου. Για το περιστατικό υπάρχουν δύο εκδοχές: μία του καθηγητή και μία των ιδιοκτητών της ταβέρνας που υποστηρίζουν ότι το τραπέζι κλείστηκε από φαρμακευτική εταιρεία η οποία και τους ενημέρωσε να μην κάνουν έλεγχο πιστοποιητικών καθώς είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Eνδεχομένως τα πράγματα να έγιναν και έτσι. Θα μας το πει η Δικαιοσύνη.

Ο καθηγητής είναι από αυτούς που βγαίνουν στα τηλεοπτικά πάνελ, μιλούν για τα οφέλη του εμβολιασμού και περιγράφουν έναν εφιάλτη για όσους επιμένουν «να μη βάζουν το μπόλι μέσα τους». Είναι, ρε παιδί μου, ένας «παπαγάλος του συστήματος», που λένε και οι δασύτριχοι αγανακτισμένοι, ρουφώντας μια γερή τζούρα από το τσιγάρο, στέλνοντας τον καπνό στα πίξελ της οθόνης που σχηματίζουν το πρόσωπο του καθηγητή.

Διότι, βλέπετε, αυτοί που έδειραν τον Βασιλακόπουλο μπορεί να είναι μόνο δύο, αλλά κυκλοφορούν σε πολλές κόπιες. Είναι αυτοί οι μάγκες, τα παλικάρια, με τη βαριά περπατησιά και τη λαϊκή σοφία εμποτισμένη σε κάθε τους κύτταρο. Υποψιασμένοι από γεννησιμιού τους, πονηρεμένοι στην πιάτσα, περπατημένοι τις μικρές ώρες, όταν εμείς κοιμόμαστε, μαθημένοι να αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Ναι, αυτοί είναι που έλεγαν ότι δεν υπάρχει, ρε φίλε, δημόσιο χρέος, φτιαχτά είναι όλα για να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη και να τα δώσουν σε Εβραίους. Ηταν εκείνοι που έκαναν βάρδια στα διόδια να σηκώνουν μπάρες γιατί δεν γουστάρουν να πληρώνουν, που έβλεπαν πολιτικό στην τηλεόραση και έριχναν φάσκελα μαζί με σταγονίδια σιέλου εκτοξευόμενα με ακατάσχετο βρισίδι.

Και σήμερα την έχουν μυριστεί τη δουλειά με τον κορονοϊό, που είναι στημένη μηχανή, για να μας κλείσουν μέσα ή να μας σκοτώσουν με τα εμβόλια, για να έχουν να πληρώνουν λιγότερες συντάξεις. Διότι ο κάθε Βασιλακόπουλος και ο κάθε Τσιόδρας λένε παπαρολογίες και δεν απαντάνε για εκείνο το παλικάρι που έκανε το εμβόλιο και έμεινε στον τόπο. Και σιγά μην ακούσει τώρα ο μάγκας με τα μεγάλα καλαμπαλίκια αυτά που του λένε από την Αθήνα και τα πετσωμένα μέσα ενημέρωσης με τα ψεύτικα νούμερα για νεκρούς και διασωληνωμένους. Του λένε να βάζει στο μαγαζί μόνο μπολιασμένους. Δύο χρόνια τώρα, αυτός ξέρει τι τράβηξε και έφτυσε αίμα για να κρατήσει το μαγαζί με αυτές τις επιστρεπτέες προκαταβολές που του έδωσε ο Μητσοτάκης και σιγά μην τις επιστρέψει τώρα.

Αλλά, εντάξει, ξέρει ότι δεν είναι μόνος. Ολη η Ελλάδα έχει αγανακτήσει με τα μέτρα. Και ναι, πάει και κάθεται με σταυρωμένα χέρια πίσω από κάθε πανελίστα που λέει ότι φταίει η κυβέρνηση που δεν τον έπεισε. Το λέει και αυτός. Το πρόβλημα είναι η πειθώ. Δεκαπέντε χιλιάδες νεκροί δεν τον έπεισαν. Σου λέει θέλει και μία σχέση εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση. Α, σίγουρα με τον Πολάκη θα ήταν αλλιώς. Δικός τους άνθρωπος ο Παύλος. Και θα βγουν τώρα κάτι Βελόπουλοι και κάτι άλλοι στα τηλεοπτικά τραπέζια και θα λένε ότι, ναι, βέβαια, δεν έπρεπε να φάει ξύλο ο Βασιλακόπουλος, αλλά είναι δίκαιη η οργή, η αγανάκτηση και η σύγχυση των ανθρώπων, που τη μία τους λένε το ένα και την άλλη τους λένε το άλλο. Και να μη βάζουμε στο στόμα μας την Εκκλησία, γιατί τη σέβονται και την ακούν.

Δεκαπέντε χιλιάδες νεκροί και τρώει ξύλο αυτός που προειδοποιεί ότι θα γίνουν περισσότεροι. Στο μέλλον θα υπάρξει εξίσωση που θα λέει σε πόσους νεκρούς αντιστοιχεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News