396
O Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στους υπουργούς του. Ποιους θα κρατήσει; | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μήπως ήρθε η ώρα για ανασχηματισμό;

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 09:19
O Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στους υπουργούς του. Ποιους θα κρατήσει;
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μήπως ήρθε η ώρα για ανασχηματισμό;

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 09:19

Τις πρόωρες εκλογές τις απέκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (εδώ). O Πρωθυπουργός δέχεται μεν εισηγήσεις για εκλογές που από τη μία θα ακυρώσουν το πείραμα της απλής αναλογικής και από την άλλη θα κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού, ωστόσο εμφανίζεται να τις απορρίπτει. Δεν απορρίπτει όμως έναν ανασχηματισμό, τον πρώτο της διακυβέρνησής του.

Αυτό τουλάχιστον, περιγράφουν σε ρεπορτάζ τους «Τα Νέα», που στο φύλλο της Τρίτης του Πάσχα κάνουν λόγο για «διορθωτικές κινήσεις».

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η Ελένη Ευαγγελοδήμου, η συζήτηση για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είχε ανοίξει πριν από την κρίση του κορονοϊού, ενόσω ήταν σε εξέλιξη η εξαμηνιαία αξιολόγηση υπουργών και υφυπουργών. Η συζήτηση πάγωσε για λίγο, αλλά είναι πολύ πιθανόν να επανέλθει καθώς η χώρα επανέρχεται σε μια κάποια κανονικότητα και η κυβέρνηση πρέπει να αναπτύξει διαφορετικές ταχύτητες για να αντιμετωπίσει τώρα την οικονομική κρίση, να δώσει «τη μάχη της επόμενης ημέρας», όπως την περιγράφουν άνθρωποι από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να μιλήσει για κάποια μέλη της κυβέρνησής του –χωρίς πάντως να τους κατονομάσει– που διαφωνούσαν με το lockdown (εδώ) ή ακόμα και με την απολύτως αυτονόητη απαγόρευση των καρναβαλιών στην αρχή της επιδημίας της Covid-19 στη χώρα μας (εδώ)! Σε άλλο μήνυμά του, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα κράτος που «αναθέτει την ευθύνη των κρίσιμων τομέων στους πιο άξιους» και «πρέπει πρωτίστως να αξιολογείται με βάση την αποτελεσματικότητά του». Για ποιους χτυπάει η καμπάνα; Ισως γι’ αυτούς που ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ημέρες δεν απέφυγαν τις αστοχίες.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν απολύτως επιτυχημένο στη διαχείριση της κρίσης το μοντέλο «Τσιόδρα – Χαρδαλιά», πολλοί εντός της ΝΔ θεωρούν πιθανή την αξιοποίηση από τον Πρωθυπουργό νέων προσώπων –των λεγόμενων τεχνοκρατών– για το επόμενο κρίσιμο διάστημα, αναφέρουν «Τα Νέα».

Οσο για τις εκλογές, το σενάριο για κάλπες το φθινόπωρο, το οποίο επίσης υπήρχε πριν από τον κορονοϊό και επανέρχεται συχνά-πυκνά από φιλόδοξους που βλέπουν μια ιδανική ευκαιρία να εξαερώσουν πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τους οποίους τα γκάλοπ εμφανίζουν σε αποκαρδιωτικά ποσοστά, αυτό ακυρώνεται από την πραγματικότητα: πώς θα κάνεις εκλογές, διπλές μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα, όταν υπάρχει ο κίνδυνος για νέες καραντίνες αν επανέλθει ο κορονοϊός το φθινόπωρο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...