293
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο μήνυμά του από την καραντίνα | Twitter/Emmanuel Macron/CreativeProtagon

Μήνυμα Μακρόν από την καραντίνα: Πρόσεχα, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 19:22
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο μήνυμά του από την καραντίνα
|Twitter/Emmanuel Macron/CreativeProtagon

Μήνυμα Μακρόν από την καραντίνα: Πρόσεχα, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 19:22

Την ενημέρωση για την πορεία της υγείας του ανέλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που διαγνώστηκε χθες με Covid-19 και έχει εμφανίσει και ορισμένα συμπτώματα.

Με μήνυμα που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα την Παρασκευή, ο Μακρόν δηλώνει ότι είναι καλά και προσθέτει ότι θα ενημερώνει με διαφάνεια για την κατάσταση της υγείας του.

«Δεν υπάρχει λόγος τα πράγματα να εξελιχθούν με άσχημο τρόπο», είπε ενώ επισήμανε πως θα συνεχίσει να ασχολείται με τις κυβερνητικές υποθέσεις, αν και με πιο αργό ρυθμό.

Το μήνυμα που στέλνει στους Γάλλους (και προφανώς και στον καθένα) είναι ότι ένα λάθοε αρκεί. Λέει πώς λάμβανε όλα τα μέτρα προστασίας, με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις, αλλά μια στιγμιαία απροσεξία αρκούσε για να κολλήσει τον ιό.

Τα μέτρα και οι κανονισμοί μπορεί να φαίνονται σκληροί, αλλά πρέπει να τηρούνται, εξηγεί ακόμη.

Η ασθένεια του γάλλου προέδρου ήταν εμφανής το βράδυ της Πέμπτης όταν εμφανίστηκε σε τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Εξωτερικών σε συζήτηση για τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια καταβεβλημένος, με καταρροή, βήχα και πυρετό

Πώς όμως προσεβλήθη από την Covid-19 ο Μακρόν και πότε άρχισε να είναι μεταδοτικός; Η ιχνηλάτηση έχει τεράστια σημασία, καθότι ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε αλλεπάλληλα τετ α τετ με ξένους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής την προηγούμενη εβδομάδα (10 και 11 Δεκεμβρίου) και έπειτα συνάντησε πολλούς άλλους στο Παρίσι (μεταξύ αυτών τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα).

Tο περιοδικό Le Point ανέφερε και ότι ο Μακρόν συμμετείχε σε ένα γεύμα με συνεργάτες του την Τρίτη, ενώ το βράδυ της Τετάρτης διοργανώθηκε και δείπνο με 10 άτομα, δηλαδή, τέσσερα παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο των έξι ατόμων που ισχύει στη Γαλλία στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού. «Είναι αυτό που ονομάζουμε cluster» ανέφερε το περιοδικό, περιγράφοντας τον Μακρόν ως πιθανό υπερμεταδότη του ιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...