241
Ο Πρωθυπουργός υποβάλλεται σε τεστ για κορονοϊό κάθε δύο ημέρες | ΙΝΤΙΜΕnews

Αρνητικός στον κορονοϊό ο Πρωθυπουργός – Εκανε τεστ λόγω Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 08:45
Ο Πρωθυπουργός υποβάλλεται σε τεστ για κορονοϊό κάθε δύο ημέρες
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αρνητικός στον κορονοϊό ο Πρωθυπουργός – Εκανε τεστ λόγω Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 08:45

Σε ένα ακόμα τεστ κορονοϊού υπεβλήθη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση ότι προσβλήθηκε από τον ιό ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Οπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, το τεστ του Πρωθυπουργού ήταν αρνητικό.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει ανακοινώσει δημοσίως, υποβάλλεται σε τεστ για τον κορονοϊό κάθε δύο μέρες. Το ίδιο φυσικά έγινε και μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Το τελευταίο τεστ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και το αποτέλεσμα, όπως και σε όλα τα προηγούμενα, ήταν αρνητικό. Επίσης, σημειώνεται ότι οι ηγέτες που μπαίνουν σε καραντίνα είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας μέσα στην εβδομάδα», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση από το Μαξίμου.

Η ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό πυροδότησε ένα μπαράζ ιχνηλατήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες, δεδομένου ότι ο γάλλος πρόεδρος είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής αλλά και μετά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας υποδέχτηκε την Τετάρτη στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ενώ τη Δευτέρα το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων διέβησαν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ολοι τους τέθηκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε τεστ.

Πηγές από το Ελιζέ ανέφεραν ότι ο Μακρόν προσεβλήθη από τον κορονοϊό πιθανότατα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής (10 και 11 Δεκεμβρίου) στις Βρυξέλλες και ότι «ξεκίνησε να είναι μεταδοτικός το βράδυ αυτής της Δευτέρας ή την Τρίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...