265
Στην ανοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και στις 400 και πλέον νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία στάθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος | ΙΝΤΙΜΕnews

«Mικρό το διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση με Ομικρον, γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 09:26
Στην ανοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και στις 400 και πλέον νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία στάθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Mικρό το διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση με Ομικρον, γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 09:26

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 27.490 νέα κρούσματα κορονοϊού τη Δευτέρα, ημέρα που συνήθως τα περιστατικά μολύνσεων είναι λίγα και 73 θανάτους συμπολιτών μας από την Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο!  Τα νέα κρούσματα προέκυψαν από 113.940 τεστ που έγιναν σε όλη τη χώρα, με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 24,13%!

Οπως επισημαίνουν ειδικοί, η αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της Ομικρον 2, δεν έχει δώσει περισσότερες διασωληνώσεις προς το παρόν. Ωστόσο ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ δεν μειώνεται με τον ρυθμό που είχε παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που (πρέπει να) είναι στοιχείο προβληματισμού. Και σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων είναι τρομακτικός.

Στην ανοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και στις 400 και πλέον νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία στάθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η Ομικρον εξήγησε αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, επέμεινε, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2, ενώ 4-6 μήνες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει. «Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει τρεις δόσεις», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορονοϊό σε ένα συνάχι», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε κάθε περίπτωση όμως, αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης, αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή».

Οσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την τέταρτη δόση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...