217
Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει αποκλείσει εντελώς την πιθανότητα συντάντηση με τον ρώσο ομόλογό του | REUTERS/Kevin Lamarque

Μπάιντεν: Ημουν αγανακτισμένος με τον Πούτιν, αλλά δεν ανακαλώ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2022, 23:42
Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει αποκλείσει εντελώς την πιθανότητα συντάντηση με τον ρώσο ομόλογό του
|REUTERS/Kevin Lamarque

Μπάιντεν: Ημουν αγανακτισμένος με τον Πούτιν, αλλά δεν ανακαλώ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2022, 23:42

Δύο 24ωρα μετά την πολυσυζητημένη και διπλωματικά άκομψη δήλωσή του περί απομάκρυνσης του Βλαντίμιρ Πούτιν από την εξουσία –δήλωση που έγινε από τη Βαρσοβία και ανάγκασε ακόμα και τον Λευκό Οίκο να επιδοθεί σε μια ασυνήθιστη επιχείρηση διασκέδασης των εντυπώσεων– ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι ναι μεν το σχόλιο αυτό δεν αντικατοπτρίζει μια στροφή στην αμερικανική πολιτική –«δεν θέλουμε αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα » είναι η επίσημη γραμμή της Ουάσινγκτον– αλλά επέμεινε ότι είχε δίκιο.

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «δεν ανακαλεί» τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, δεδομένου ότι εξέφραζαν, όπως εξήγησε, την αγανάκτησή του, αφού είχε μόλις συναντηθεί με οικογένειες που εκτοπίστηκαν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεν τις ανακαλώ» και «δεν ζητώ συγγνώμη» είπε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν για τις επίμαχες δηλώσεις του που έγιναν το περασμένο Σάββατο. «Εξέφραζα απλώς την αγανάκτησή μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποια θεμελιώδη αλλαγή πολιτικής», συνέχισε.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι θα ρίξουμε τον Πούτιν», πρόσθεσε.

Οταν ρωτήθηκε αν αυτό το σχόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει μια αρνητική αντίδραση από την πλευρά του ρώσου προέδρου, ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν με νοιάζει τι πιστεύει…. Θα κάνει αυτό που σκοπεύει να κάνει».

Αναφερόμενος σε μια πιθανή συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, ο Μπάιντεν είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θέλει να συζητήσει ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...