600
Ο άγνωστος άνδρας που ρίσκαρε για να σώσει ένα γατάκι και έναν μικρό σκύλο | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Μια φιλοζωική αγκαλιά για τα τετράποδα στη Μάνδρα

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2017, 14:38
Ο άγνωστος άνδρας που ρίσκαρε για να σώσει ένα γατάκι και έναν μικρό σκύλο
|REUTERS/Alkis Konstantinidis

Μια φιλοζωική αγκαλιά για τα τετράποδα στη Μάνδρα

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2017, 14:38

Βρίσκονταν κάπου στο περιθώριο σε εικόνες απόλυτης καταστροφής. Γκρεμισμένα σπίτια, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, άνθρωποι πανικόβλητοι και κάπου στο φόντο ένα βρεγμένο σκυλί με βλέμμα τρόμου, ένα μικρό γατάκι σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο, ένα άλογο να παλεύει να μείνει όρθιο κόντρα στον ορμητικό χείμαρρο στη Μάνδρα Αττικής.

Οι φωτογραφίες του Αλκη Κωνσταντινίδη που δημοσιεύτηκαν στο Reuters συγκίνησαν τους πάντες. Ενας νεαρός άνδρας να έχει καβαλήσει ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο και να έχει στο αριστερό χέρι ένα γατάκι και κάτω από το μπουφάν του έναν μικροσκοπικό σκύλο. Στην δεύτερη εικόνα, ο ίδιος άνδρας προσπαθεί να ζεστάνει τα δύο τετράποδα που πριν λίγο έσωσε.

2017-11-15T114916Z_247117571_RC1683F0A020_RTRMADP_3_GREECE-FLOODS
Ο άγνωστος άνδρας που συγκίνησε τους πάντες (REUTERS/Alkis Konstantinidis)

Το δράμα των ζώων, οικόσιτων και αδέσποτων, εμφανίζεται σε κάθε φυσική και άλλη καταστροφή και συντελείται παράλληλα με το δράμα των ανθρώπων που έχασαν κάποιον δικό τους ή είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Και σε κάθε τέτοια περίσταση, υπάρχουν οι μικροί ήρωες που ρισκάρουν τα πάντα για να σώσουν ένα ζωάκι. Πολλές φορές μάλιστα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σώζουν ηλικιωμένους ή άλλους πολίτες που κινδυνεύουν.

252297
To βλέμμα του, τα λέει όλα

Εκτός από αυτούς τους ανώνυμους ήρωες όμως υπάρχουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις που και σε αυτήν την περίπτωση απευθύνουν έκκληση για βοήθεια με τροφές, μεταφορά σε κτηνιάτρους και φιλοξενία των ζώων. Η «Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων – Ν.Περάμου» συγκεκριμένα απευθύνει έκκληση για τα αδέσποτα και τα ζώα της περιοχής.

Ένας αδέσποτος σκύλος κάθεται μπροστά σε ένα κατεστραμμένο σπίτι στο κέντρο της Μάνδρας, Αττικής, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν χθες την περιοχή. Τους 15 έχουν φτάσει οι νεκροί και έξι ακόμα άνθρωποι αγνοούνται ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και περιουσίες από τις χθεσινές πλημμύρες στη Μάνδρα, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο στην Αττική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ένας αδέσποτος σκύλος περπατάει ανάμεσα στα χαλάσματα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν χθες τη Μάνδρα Αττικής, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017. Τους 15 έχουν φτάσει οι νεκροί και έξι ακόμα άνθρωποι αγνοούνται ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και περιουσίες από τις χθεσινές πλημμύρες στη Μάνδρα, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο στην Αττική. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κατεστραμμένα οχήματα στο κέντρο της Μάνδρας, Αττικής, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν χθες την περιοχή. Τους 15 έχουν φτάσει οι νεκροί και έξι ακόμα άνθρωποι αγνοούνται ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και περιουσίες από τις χθεσινές πλημμύρες στη Μάνδρα, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο στην Αττική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Η περιοχή μας ζει έντονα καιρικά φαινόμενα. Η σφοδρή κακοκαιρία έχει πλήξει πολίτες και ζώα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ όσους από εσάς έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε με πρόχειρα καταλύματα τα αδέσποτα της γειτονιάς σας, δώστε τους τροφή, ανοίξτε τις αυλές σας και παραχωρήστε μια στεγνή γωνιά να προστατευτούν από τη θεομηνία..!!! Τα αδεσποτάκια μας μας έχουν όλους ανάγκη τις επόμενες ημέρες όπου η κακοκαιρία θα συνεχιστεί..!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ-ΣΩΣΤΕ ένα αδέσποτο..!!! Όσοι έχετε τα σκυλάκια σας ( ή ιπποειδή) έξω δεμένα ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να τα μεταφέρετε σε ασφαλή χώρο και ψηλά. Μην τα εγκαταλείψετε σε περίπτωση πλημμύρας.Τα ζώα σας σας έχουν ανάγκη. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ… Να είστε σε επιφυλακή και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τα ζώα σας».

Στο ίδιο κλίμα, και η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) ανακοίνωσε ότι διαθέτει το δίκτυο της στην διάσωση των ζώων σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερους πληροφορίες, δείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...