495
Πάνω που πήραν ανάσα οι κάτοικοι, ήρθε η νέα νεροποντή το πρωί της Πέμπτης να ξαναζωντανέψει τον εφιάλτη της καταστροφής | ΙΝΤΙΜΕnews

Χείμαρροι ξανά στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα – Στους πέντε οι αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2017, 11:44
Πάνω που πήραν ανάσα οι κάτοικοι, ήρθε η νέα νεροποντή το πρωί της Πέμπτης να ξαναζωντανέψει τον εφιάλτη της καταστροφής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χείμαρροι ξανά στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα – Στους πέντε οι αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2017, 11:44

Η έντονη βροχόπτωση από τις 10 το πρωί της Πέμπτης πλημμύρισε και πάλι την οδό Κοροπούλη στην πόλη της Μάνδρας, που πριν από 24 ώρες μετατράπηκε σε λασπωμένο ποτάμι (βλ. βίντεο κάτω) παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά του. Στα νερά του ορμητικού χείμαρρου χάθηκε μία ηλικιωμένη που δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Μάνδρα 2017 (οδός Κοροπουλη)

Geplaatst door Giorgos Moraitis- Stavroula Sampani op Dinsdag 14 november 2017

Το φαινόμενο είχε επαναληφθεί στην πόλη της Μάνδρας και πριν από δύο χρόνια στο ίδιο ακριβώς σημείο, χωρίς ωστόσο να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων (δείτε το βίντεο κάτω).

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών, οι νεκροί είναι 15 (πέντε γυναίκες και δέκα άνδρες, εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί οι 13) και οι αγνοούμενοι πέντε. Όπως διαπιστώθηκε, 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή τραυματισμό (κατά παράσυρση των θυμάτων από τα ορμητικά νερά). Δώδεκα ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας και δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου (επίσης κάτοικοι Μάνδρας).

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο.

Ευχάριστα ήταν τα νέα για έναν εκ των αγνοουμένων, ο οποίος εντοπίστηκε από πυροσβέστες μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μάνδρας.

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση, αγνοούμενοι θεωρούνταν ένας 50χρονος, στο Γεφυράκι Νέας Περάμου, ο οποίος πιθανόν έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά μέσα στο σπίτι του, ένας ηλικιωμένος που φέρεται να έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι Μάνδρας και τέσσερις οδηγοί φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων. Και οι τέσσερις, σύμφωνα με αναφορές των συγγενών τους, εθεάθησαν τελευταία φορά στο σημείο όπου βρίσκονται οι καντίνες στην παλαιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας.

Σε 47χρονο οδηγό ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας στη θέση «Αμερικανική προβλήτα». Ο άτυχος άνδρας είχε φορτώσει καύσιμα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ προκειμένου να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι, εγκλωβίστηκε στην περιοχή της Μάνδρας και στην προσπάθεια του να διαφύγει από το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η σορός του εντοπίστηκε στην παραλία της Ελευσίνας από κυβερνήτη λάντζας και λίγες ώρες αργότερα αναγωρίστηκε από τους οικείους του.

Όσον αφορά τους τραυματίες, 12 -επτά γυναίκες και πέντε άνδρες- νοσηλεύονται στο Θριάσιο εκ των οποίων σε πιο σοβαρή κατάσταση παραμένει μία 83χρονη η οποία είναι διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περισσότερες από 660 οι κλήσεις από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, ενώ έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.  Συνολικά επχειρούν 117 πυροσβέστες με 46 οχήματα και έχουν σχηματιστεί 56 συνεργεία.

Εν τω μεταξύ, από την εταιρεία Optimum Shipmanagment Services διατέθηκε το κρουαζιερόπλοιο “Aegean Queen” για την προσωρινή φιλοξενία όσων έμειναν άστεγοι στις περιοχές Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων.

Τέλος, ειδική ηλεφωνική γραμμή ( 213-2147513) για την αναφορά προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και την καταγραφή αιτημάτων, έθεσε σε λειτουργία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...