223
Η Αντζελίνα Τζολί σε εκδήλωση στο Χόλιγουντ. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη βιομηχανία του θεάματος και την προστασία των προσφύγων | REUTERS/Danny Moloshok

H Τζολί καταγγέλλει τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών Ροχίνγκια

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2017, 11:41
Η Αντζελίνα Τζολί σε εκδήλωση στο Χόλιγουντ. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη βιομηχανία του θεάματος και την προστασία των προσφύγων
|REUTERS/Danny Moloshok

H Τζολί καταγγέλλει τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών Ροχίνγκια

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2017, 11:41

Τα παιδιά και οι γυναίκες. Τα πιο ευάλωτα θύματα στις πολεμικές επιχειρήσεις. Η Αντζελίνα Τζολί έσπευσε να αναδείξει μια έως τώρα κρυφή πτυχή στην τραγωδία των μουσουλμάνων Ροχίνγκια στη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία), που και αυτή επιλέγουμε συχνά να παραβλέπουμε.

Μιλώντας σε αξιωματούχους του ΟΗΕ στο Βανκούβερ του Καναδά, η αμερικανίδα ηθοποιός καταδίκασε τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών Ροχίνγκια στη Μιανμάρ, όπου μια επιχείρηση του στρατού έχει οδηγήσει στη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η σεξουαλική βία, είπε η Τζολί, «είναι φτηνότερη από μια σφαίρα και έχει μεγαλύτερη διάρκεια στις επιπτώσεις της».

Περισσότεροι από 600.000 Ροχίνγκια έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου εξαιτίας των διώξεων στις οποίες επιδίδεται ο στρατός της Βιρμανίας και τις οποίες ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει «εθνοκάθαρση».

Η Τζολί, που είναι ειδική απεσταλμένη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δήλωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τους Ροχίνγκια που είναι θύματα σεξουαλικής βίας.

«Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ομιλία της για τη σεξουαλική βία που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές και καταδίκασε την ένοπλη σύγκρουση στη Μιανμάρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Μπανγκλαντές. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το ταξίδι της Τζολί.

Από την πλευρά της η Πραμίλα Πάτεν, ειδική εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία στις συγκρούσεις, δήλωσε ότι θα παραπέμψει τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...