190
Γυναίκα με μάσκα σε δρόμο του Δουβλίνου: στη χώρα ισχύει περιορισμός μετακινήσεων σε μεγάλες αποστάσεις | EPA/AIDAN CRAWLEY

Με συλλήψεις διαδηλωτών κατά των μέτρων άρχισε το νέο lockdown στην Ιρλανδία

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 07:57
Γυναίκα με μάσκα σε δρόμο του Δουβλίνου: στη χώρα ισχύει περιορισμός μετακινήσεων σε μεγάλες αποστάσεις
|EPA/AIDAN CRAWLEY

Με συλλήψεις διαδηλωτών κατά των μέτρων άρχισε το νέο lockdown στην Ιρλανδία

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 07:57

Η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε το βράδυ της Πέμπτης 11 ανθρώπους που διαδήλωναν στο Δουβλίνο εναντίον των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν εκ νέου σε όλη τη χώρα, κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Περίπου 100 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Δουβλίνου το βράδυ της Πέμπτης, κάτω από πανό με το σύνθημα «βάλτε τέλος στον περιορισμό», με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικο, συνοδευόμενοι από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι διαδηλωτές ενημερώθηκαν ότι παραβίαζαν τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και «κλήθηκαν να διαλυθούν». Ομως 11 από αυτούς προσήχθησαν «έπειτα από συμβάντα που διατάραξαν τη δημόσια τάξη» στο εμπορικό κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Για να ελπίζει ότι «θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα όπως πρέπει», όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μίχαλ Μάρτιν, η Ιρλανδία έλαβε τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη.

Τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα, προχθές Τετάρτη: όλος ο πληθυσμός τελεί εκ νέου υπό περιορισμό για έξι εβδομάδες, τα καταστήματα που η λειτουργία τους δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη έχουν κλείσει – τα σχολεία, πάντως, θα παραμείνουν ανοιχτά. Αν χρειαστεί, τα μέτρα θα παραταθούν για άλλες τέσσερις εβδομάδες, πρακτικά ως το τέλος του 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...