180
Αδειοι δρόμοι στο Γκάλγουει της Ιρλανδίας τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, λίγο πριν από την επιβολή του -σχεδόν ολικού- lockdown | REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Η Ιρλανδία κάνει την αρχή: Ξανά σε lockdown από την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 07:23
Αδειοι δρόμοι στο Γκάλγουει της Ιρλανδίας τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, λίγο πριν από την επιβολή του -σχεδόν ολικού- lockdown
|REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Η Ιρλανδία κάνει την αρχή: Ξανά σε lockdown από την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 07:23

Η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα επιστρέψει σε lockdown περίπου όμοιο με αυτό της άνοιξης θα γίνει η Ιρλανδία από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Ολόκληρος ο πληθυσμός θα τεθεί εκ νέου σε περιορισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μίχαελ Μάρτιν.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής και τον περιορισμό της λειτουργίας εστιατορίων και παμπ μόνο για τη διανομή ενώ οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρτιν, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών, το επίπεδο 5, για έξι εβδομάδες. Αν χρειαστεί, η περίοδος περιορισμών θα παραταθεί για άλλες τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή ως το τέλος του 2020.

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά την το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News