656
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί για υποκρισία τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος γελάει... | IntimeNews

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Προκηρύξτε εθνικές εκλογές αν θέλετε ντιμπέιτ»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 20:07
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί για υποκρισία τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος γελάει...
|IntimeNews

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Προκηρύξτε εθνικές εκλογές αν θέλετε ντιμπέιτ»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 20:07

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ομιλίες γίνονται εν μέσω έντονης πολιτικής επικαιρότητας η οποία περιλαμβάνει τις αντιδράσεις για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα σε κότερο μετά την τραγωδία στο Μάτι, την οργή για τις δηλώσεις Πολάκη εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και φυσικά τις παροχές που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το Ζάππειο.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας έθεσε το ζήτημα αν είναι σύννομη με τον κανονισμό της Βουλής η μετατροπή της πρότασης μομφής κατά ενός υπουργού, σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση συνολικά και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την διαδικασία. Την πρόταση απέρριψε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι πολιτικοί αρχηγοί ενώ η συζήτηση θα κλείσει σε δύο ημέρες, με το «ντιμπέιτ» των δύο μονομάχων, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν από την ονομαστική ψηφοφορία.

Μητσοτάκης: Να τος, να τος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος

Η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τη μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει και στη μεγάλη πολιτική ανατροπή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκκίνηση της ομιλίας του.

«Ακούγοντας σας με προσοχή κατάλαβα γιατί δεν θέλατε ποτέ να γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Αφορά τη συμπεριφορά του. Το ήθος και ύφος της εξουσίας που αποπνέει. Ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές. Εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας κ. Τσίπρα. Εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο, προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλετε», προκάλεσε τον Πρωθυπουργό

«Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα, και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων “θα” της νέας δημαγωγίας. Τα τελευταία τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών που δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι έλληνες πολίτες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας: «Προσπαθήσατε να αλλάξετε την ατζέντα. Να δώσετε χθες πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε μέσα σε 4 χρόνια. Η κοινωνία όμως που πληρώνει τους φόρους σας, στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής, βλέπει τον πανικό σας. Βλέπει την προσπάθειά σας να την κοροϊδέψετε και πάλι».

«Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Αντί να λένε “Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!” θα λένε “Νάτος, νάτος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος”. Από την Αριστερά των καταλήψεων στην Αριστερά του κότερου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κλιμακώνοντας την επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε επιχειρηματολογώντας επί της πρότασης δυσπιστίας στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε πιτ μπουλ τον κ. Πολάκη «όταν επιτίθεται και κανίς όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη».

Και συνέχισε: «Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν ποιος τους φτώχυνε τα τελευταία 4 χρόνια. Ποιος τους έκοψε το ΕΚΑΣ. Οι νέοι συνταξιούχοι του Κατρούγκαλου βγαίνουν με χαμηλότερες συντάξεις. Τα ξέρουν οι πολίτες»

» Προχθές, όταν καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη ο πρωθυπουργός επέλεξε να απέχει. Βρέθηκε μόνο ο κ. Δραγασάκης και μίλησε ελάχιστα εκτελώντας αγγαρεία. Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησης στον καθρέφτη. Σήμερα τα ψέματα τελείωσαν γιατί με την συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη»

Τσίπρας: Ζητώ εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε πρώτος στο βήμα, «ποντάροντας» στο προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε από το Ζάππειο την Τρίτη.

«Ζητάω εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο ανάταξης και στήριξης της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα. Το σχέδιο αυτό αφορά το σήμερα, το αύριο αλλά και την επόμενη τετραετία, αφορά την επιτάχυνση της πορείας μεταστροφής της χώρας μας στην κανονικότητα και την επιστροφή των πολλών στην ευημερία» τόνισε ξεκινώντας ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια προκάλεσε διαμαρτυρίες από τα έδρανα της ΝΔ λέγοντας: «Δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη. Του έχω ζητήσει επανειλημμένως να κάνουμε αντιπαράθεση για τα θέματα της οικονομίας, της χώρας. Δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ μαζί του στον κιτρινισμό και την μαύρη προπαγάνδα στα οποία είναι ασυναγώνιστος ούτως ή άλλως».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...