882
Η Κατερίνα Παναγοπούλου και η επίμαχη φωτογραφία στην οποία υποτίθεται ότι εικονίζεται ο Πρωθυπουργός | CreativeProtagon/Τwitter

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Στο σκάφος μας έκανε διακοπές ο Τσίπρας»

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 21:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/05/2019, 22:34
Η Κατερίνα Παναγοπούλου και η επίμαχη φωτογραφία στην οποία υποτίθεται ότι εικονίζεται ο Πρωθυπουργός
|CreativeProtagon/Τwitter

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Στο σκάφος μας έκανε διακοπές ο Τσίπρας»

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 21:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/05/2019, 22:34

Απάντηση σε σχέση με τις φωτογραφίες που φαίνεται να δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διακοπές σε πολυτελή θαλαμηγό (εδώ) λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, έδωσε στο protothema.gr η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Η κυρία Παναγοπούλου επιβεβαίωσε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο σκάφος «Odyssey» του συζύγου της.

Εδωσε δε τη δική της εκδοχή για το πώς διέρρευσαν, και ερμήνυεσε την κίνηση του πρώην συζύγου της να διαθέσει την πολυτελή θαλαμηγό στον Πρωθπουργό, λέγοντας ότι ο Περικλής Παναγόπουλος έβλεπε τον κ. Τσίπρα «κουρασμένο».

Οι φωτογραφίες, όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου, έφτασαν στη δημοσιότητα μάλλον μέσω του προσωπικού του σκάφους: «Ο σύζυγός μου κανόνισε να είναι κάποιοι από το προσωπικό, και πιθανότατα κάποιος από αυτούς πούλησε έναντι χρημάτων μία φωτογραφία κλεμμένη, μία φωτογραφία γελοία».

«Αυτοί που τα λένε αυτά δεν κάνουν διακοπές;» αναρωτήθηκε η κυρία Παναγοπούλου ξεκινώντας τη συζήτησή της με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Πώποτα και Αρια Καλύβα.

Η ίδια δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι το σκάφος ανήκε στον σύζυγό μου. Τον Περικλή τον Παναγόπουλο. Ο οποίος με διαπλοκή δεν είχε σχέση. Ηταν ένα όνομα ιερό. Αν μιλάνε για ελίτ, ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, ναι ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, αλλά ενός άλλου είδους. Ηθικής ελίτ, πατριάρχης της ναυτιλίας, που έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους. Με οξυδέρκεια και ευθεία κρίση. Και ο Περικλής Παναγόπουλος όπως και εγώ είχαμε μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη τον Τσίπρα και πολύ μεγάλη συμπάθεια. Προσωπικά με συνδέει συνεργασία τριών ετών, τρία χρόνια είμαι εκεί και συνεργάζομαι στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας. Αυτό όμως ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος προεκλογικά και ποιους εξυπηρετεί; Δεν είναι λίγο γελοίο;»

Η κυρία Παναγοπούλου υποστήριξε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κίνηση του Πρωθυπουργού, ενώ στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι «είχε προηγηθεί η τραγωδία στο Μάτι» η κυρία Παναγοπούλου ανέφερε:

«Η τραγωδία στο Μάτι βρήκε πολλούς κυρίους να κάνουν μπάνιο σε θάλασσες. Από αυτούς που επιτίθενται αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι υποκρισίες. Είναι μια άθλια κατάσταση που γίνεται για προεκλογικούς λόγους και καλό είναι να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας γιατί κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από αυτό που μας πτώχευσε. Είναι ντροπή. Δεν δέχομαι σαν Ελληνίδα τέτοια πολιτική λάσπη. Είναι ντροπή».

Η «διευκρινιστική» δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βέβαια, μετά τις δηλώσεις της στο protothema.gr και επειδή θεωρήθηκε ότι επιβεβαίωσε τις επίμαχες φωτογραφίες που ανήρτησε ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε με τον Πρωθυπουργό να απολαμβάνει τις διακοπές του σε θαλαμηγό λίγες ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, η κυρία Παναγοπούλου επανήλθε, με δήλωση στο κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ εδώ και ένα και πλέον έτος είμαι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια.

Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε.

Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο.

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης.

Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης;

Για κάποιους γνωστούς συκοφάντες που δεν έχουν να προσάψουν κάτι άλλο στον πρωθυπουργό, φαίνεται πως είναι όχι απλά μεμπτό, αλλά μέγα ατόπημα.

Είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν.

Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο. Απλά να γελοιοποιούνται.

Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποίου τιμήματος το απέκτησαν;

Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν ;

Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες. Δεν πρόκειται μονάχα για αθλιότητα αλλά για παράνομη ενέργεια, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό τους χώρο.

Η σκοπιμότητά τους είναι ηλίου φαεινότερη. Όπως φυσικά και όλων αυτών που σπεύδουν να επενδύσουν πολιτικά στις χυδαίες συκοφαντίες.

Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να τολμά να εμπλέκει το όνομα του θανόντος συζύγου μου, Περικλή Παναγόπουλου, σε κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής.

Η ηθική και επαγγελματική του ακεραιότητα και διαφάνεια δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του από κανέναν. Δεν θα επιτρέψω τώρα, μετά θάνατον να την αμφισβητήσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί που το επιχειρούν είναι οι πατριάρχες της διαπλοκής.

Αν λοιπόν ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να βρει τη διαπλοκή δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους εργοδότες του.

Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...