237
Επιχείρηση κατάσβεσης στη Γαλατσώνα Ευβοίας. Από το πρωί τα πτητικά μέσα μπορούσαν να επιχειρούν χωρίς να εμποδίζονται από τον καπνό | REUTERS/Nicolas Economou

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη βόρεια Εύβοια – Με δεξαμενόπλοιο κουβαλούν νερό για τα πυροσβεστικά!

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2021, 15:45
Επιχείρηση κατάσβεσης στη Γαλατσώνα Ευβοίας. Από το πρωί τα πτητικά μέσα μπορούσαν να επιχειρούν χωρίς να εμποδίζονται από τον καπνό
| REUTERS/Nicolas Economou

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη βόρεια Εύβοια – Με δεξαμενόπλοιο κουβαλούν νερό για τα πυροσβεστικά!

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2021, 15:45

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην παραλιακή ζώνη από την Αγία Αννα μέχρι και το Αγριοβότανο συνέχισαν να δίνουν οι πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά της βόρειας Εύβοιας που συνεχίζει να μαίνεται για ένατη (!) ημέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεχείς αναζωπυρώσεις, και μάλιστα επικίνδυνες, καταγράφονταν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες υπήρχαν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Ιδιαίτερα στους Καματριάδες από το βράδυ της Τρίτης δινόταν μία μεγάλη μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες σε μια απόκρημνη περιοχή και να μην προχωρήσουν μέσα στο δάσος δρυός που ονομάζεται «Τελέθριο»· γιατί από κει οι φλόγες θα καταλήξουν στην Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης επιχειρούσαν συνεχώς και τα εναέρια μέσα σε περιοχές που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν έβγαζαν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και το μεσημέρι ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό, για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Παράλληλα, εκατοντάδες στρατιώτες από τον Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν από το μεσημέρι και κατευθύνθηκαν σε διάφορες περιοχές της βόρειας Εύβοιας για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...