407
Μπέζος και Μπράνσον: δύο Κροίσοι κοιτάζουν τα άστρα | CreativeProtagon

Μάχες Κροίσων για την πρωτιά στον τουρισμό τού Διαστήματος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 18:26
Μπέζος και Μπράνσον: δύο Κροίσοι κοιτάζουν τα άστρα
|CreativeProtagon

Μάχες Κροίσων για την πρωτιά στον τουρισμό τού Διαστήματος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 18:26

Αναθερμαίνεται ο διαγκωνισμός των δισεκατομμυριούχων Τζεφ Μπέζος και Ρίτσαρντ Μπράνσον όσον αφορά τον λεγόμενο τουρισμό στο Διάστημα και τα περιθώρια να καταστεί αυτός βιώσιμη, κερδοφόρος επιχείρηση, όπως χιλιάδες άλλες παροχής παραδοσιακών μεταφορικών υπηρεσιών.

Την παραπάνω είδηση μετέφερε το Axios κρίνοντας ότι η επιχειρηματική κόντρα των δύο εταιρειών, της Blue Origin του Μπέζος και της Virgin Galactic του Μπράνσον, «ενδεχομένως να καταστήσει τον διαστημικό χώρο και προορισμό για τους απλούς πολίτες». Απλούς, βέβαια, είναι μια κουβέντα, αφού τα εισιτήρια για ένα τέτοιο ταξίδι είναι ακριβά.

Ο Μπέζος έχει ήδη ανακοινώσει ότι στις 20 Ιουλίου σκοπεύει να πετάξει μαζί με τον αδερφό του και με δύο άλλους επιβάτες στην πρώτη αποστολή για το διαστημικό σύστημα New Shepard της Blue Origin. Αν συμβεί αυτό, τότε η εταιρεία του Μπέζος θα έχει υποσκελίσει τη Virgin Galactic, την εταιρεία που πολλοί περίμεναν να στείλει πρώτη απ’ όλες τουρίστα στο Διάστημα, τον ίδιο τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της, τον Μπράνσον.

Οι φήμες που διακινούνται σε διάφορα αμερικανικά σάιτ θέλουν τον Μπράνσον αποφασισμένο «να νικήσει τον Μπέζο στην άκρη του Διαστήματος». Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών αποκαλύπτει, λέει το Axios, ότι αμφότερες προσπαθούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στον διαστημικό χώρο με διαφορετικό τρόπο.

Η Blue Origin χρησιμοποιεί έναν πύραυλο για να εκτοξεύσει την κάψουλα μεταφοράς τουριστών έως και 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Με το που θα φθάσουν σε αυτό το ύψος, οι τουρίστες του Διαστήματος θα βιώσουν για λίγα λεπτά την απώλεια της βαρύτητας προτού αρχίσει η κάθοδός τους προς τη Γη.

Η Virgin Galactic χρησιμοποιεί αεροσκάφος μεταφοράς για να πετάξει το διαστημικό αεροπλάνο της ψηλά πάνω από τη Γη. Το αεροπλάνο «εγκαταλείπεται» από τον αερομεταφορέα και ο κινητήρας του πυραύλου ξεκινά, στέλνοντας τους επιβάτες σε μια πτήση «στην άκρη του Διαστήματος», προτού αρχίσει η λειτουργία επιστροφής στη Γη.

Κανένα από τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι δύο εταιρείες δεν είναι αρκετά γρήγορο για να τεθούν τα σκάφη τους σε τροχιά πέριξ της Γης, οπότε οι περιβόητες τουριστικές πτήσεις είναι προς το παρόν υπόθεση ολίγων λεπτών της ώρας.

Το Axios έκρινε ότι δεν είναι ακόμη σίγουρο πόσοι άνθρωποι θα ενδιαφερθούν να το παίξουν αστροναύτες, συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει αν η συγκεκριμένη αγορά θα περπατήσει. Είναι μπίζνες που βρίσκονται στα σπάργανα. Δεν αποκλείεται να καταφέρουν να επιβιώσουν και οι δύο εταιρείες. Η Virgin Galactic πάντως είναι ήδη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Το Axios εξέφρασε την άποψη ότι συν τω χρόνω η ,αντιπαλότητα των Κροίσων στον τομέα του Διαστήματος μπορεί να παρακινήσει περισσότερο κόσμο να κάνει το παράτολμο ταξίδι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...