198
Μία Ρωσίδα εμβολιάζεται στη Μόσχα | REUTERS/Shamil Zhumatov

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί: Αν δεν εμβολιαστείτε δεν θα βρίσκετε δουλειά

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 14:04
Μία Ρωσίδα εμβολιάζεται στη Μόσχα
|REUTERS/Shamil Zhumatov

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί: Αν δεν εμβολιαστείτε δεν θα βρίσκετε δουλειά

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 14:04

Οι Ρώσοι αποδεικνύονται δύσπιστοι απέναντι στα εμβόλια για τον κορονοϊό, παρόλο που τέσσερα από αυτά έχουν αναπτυχθεί στη Ρωσία.

Καθώς όμως, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι χαμηλή και τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα για όσους δεν εμβολιάζονται και προειδοποίησε για διακρίσεις σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή δεν έχουν ανοσία, δεν θα μπορούν να απασχοληθούν σε όλους τους χώρους εργασίας στη Ρωσία.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιου είδους διακρίσεις θα υπάρξουν, αναπόφευκτα. Οι άνθρωποι χωρίς εμβολιασμό ή ανοσία δεν θα μπορούν να εργαστούν παντού. Δεν είναι δυνατόν. Αυτό θα αποτελέσει απειλή σε αυτούς που είναι γύρω τους», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό σε κάποιες περιοχές της Ρωσίας επιδεινώνεται.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη 546 θανάτους, οι περισσότεροι σε ένα 24ωρο από τον Φεβρουάριο, και 16.715 νέα κρούσματα.

Οι αρχές αποδίδουν τη δραματική αύξηση στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, προσφέροντας σε αυτούς που ανοσοποιούνται την ευκαιρία να κερδίσουν νέα αυτοκίνητα και διαμερίσματα, ενώ προειδοποιούν αυτούς που αρνούνται ότι κινδυνεύουν με απώλεια εσόδων και απόλυση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...