338
Για όλα φταίνε οι πυροσβέστες, λέει η περιφερειάρχης | ΙΝΤΙΜΕnews

Μάτι: Η ώρα του εισαγγελέα για τη Δούρου

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 13:41
Για όλα φταίνε οι πυροσβέστες, λέει η περιφερειάρχης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μάτι: Η ώρα του εισαγγελέα για τη Δούρου

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 13:41

Εξηγήσεις ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων Ζαγοραίου, Φιστόπουλου και Σπυρόπουλου που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι, κλήθηκε να δώσει την Τρίτη  η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ανοίγοντας τον κύκλο των καταθέσεων των περίπου 20 προσώπων που εχουν κληθεί ως ύποπτα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο ένας μετά τον άλλο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να ενημερωθούν για την πολυσέλιδη δικογραφία.

Η περιφερειάρχης πήρε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης για τις 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Δούρου επιρρίπτει το σύνολο της ευθύνης στην Πυροσβεστική.

«Η Πυροσβεστική επιχειρεί στο μέτωπο, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση …στα μετόπισθεν ως το σώμα εφοδιασμού», είναι η βασική της γραμμή που συνοδεύεται από το επιχείρημα ότι  η παρουσία αιρετών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα θα μπορούσε να είχε!

Η κατάθεση της κυρίας Δούρου θα συνοδεύεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από σειρά εγκυκλίων βάσει των οποίων προκύπτει ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιορίζεται στην πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και στην αποκατάσταση και τη βραχεία ανακούφιση των πληγέντων!

Αλλωστε με το που της έγινε γωστή η κλήση της από τις εισαγγελικές αρχές, η Ρένα Δούρου είχε πει πως είναι έτοιμη να συμβάλει «με ιδιαίτερη ανακούφιση στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου», με τον αστερίσκο όμως ότι «ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Εν τω μεταξύ η έρευνα του εισαγγελέα Ζαγοραίου εντόπισε νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φωτιά στο Μάτι, από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες για μετακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων από την Ανατολική Αττική -ακόμα και από τον Νέο Βουτζά- στο μέτωπο της Κινέττας.

Εκτός από τις λανθασμένες οδηγίες που δόθηκαν τα πρώτα λεπτά της φωτιάς στον Ν. Βουτζά και την ατυχή αναδιανομή των πυροσβεστικών δυνάμεων λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην Κινέττα, αντίστοιχα βιαστική και ακατάλληλη για τη σοβαρότητα της κατάστασης αποδεικνύεται και η αντίδραση των επιχειρησιακά υπευθύνων της Πυροσβεστικής όσον αφορά την κινητοποίηση των εναέριων μέσων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...