179
Νερό σε χάρτινη συσκευασία; Η Μαρέβα Μητσοτάκη και (δίπλα της) η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, λένε ναι, γιατί είναι καλύτερο για το περιβάλλον | Instagram

Μαρέβα Μητσοτάκη: όχι άλλο πλαστικό μπουκαλάκι νερού, ας μεταδώσουμε αυτή τη συνήθεια

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 11:12
Νερό σε χάρτινη συσκευασία; Η Μαρέβα Μητσοτάκη και (δίπλα της) η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, λένε ναι, γιατί είναι καλύτερο για το περιβάλλον
|Instagram

Μαρέβα Μητσοτάκη: όχι άλλο πλαστικό μπουκαλάκι νερού, ας μεταδώσουμε αυτή τη συνήθεια

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 11:12

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, συμμετείχε στην καλλιτεχνική δράση «Breathe with Me» του Δανού καλλιτέχνη Jeppe Hein και του οργανισμού ART 2030, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.  Εκεί βρέθηκε και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, η οποία θέλησε να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κρατώντας ένα χάρτινο μπουκάλι νερού, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κάλεσε τον κόσμο να καταργήσει τη χρήση του πλαστικού, να υιοθετήσει αυτήν τη συνήθεια και να τη μεταδώσει παντού, με στόχο τις καθαρές θάλασσες.

View this post on Instagram

Ας μεταδώσουμε αυτή τη συνήθεια σε όλους! @minculturegr #paperbottle #plasticfreeaegeansea _ Let’s raise awareness and act by example!Let’s try using paper bottles for water!

A post shared by Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) on

Ποζάροντας μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, η σύζυγος του Πρωθυπουργού «ανέβασε» και τη σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram για να περάσει το μήνυμα «όχι άλλο πλαστικό μπουκάλι».

Εστω και αργά, στη χώρα μας γίνεται σημαντική προσπάθεια για τη συστηματική μείωση και σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης και ήδη συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου έχουν απαλλαγεί πλήρως από τέτοιου είδους συσκευασίες και προϊόντα δείχνοντας τον δρόμο – και πάνω από όλα ότι «γίνεται και χωρίς πλαστικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...