980
Πόπη Τσαπανίδου και Δημήτρης Μάντζος | CreativeProtagon

Μάντζος (ΠΑΣΟΚ): Η Τσαπανίδου έπαθε Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 15:00
Πόπη Τσαπανίδου και Δημήτρης Μάντζος
|CreativeProtagon

Μάντζος (ΠΑΣΟΚ): Η Τσαπανίδου έπαθε Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 15:00

Τα όσα είπε ανοικτά  η… φέρελπις εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, περί εκβιασμού Ανδρουλάκη από την κυβέρνηση ώστε να συρθεί σε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, δεν έμειναν αναπάντητα από το ΠΑΣΟΚ που διά του δικού του εκπροσώπου,  Δημήτρη Μάντζου, κατηγόρησε την κυρία Τσαπανίδου για «πολάκειες» μεθόδους και «ψεκασμένα σενάρια συνωμοσιολογίας».

Σύμφωνα με το σκεπτικό (βλ. σενάριο) που ανέπτυξε η Πόπη Τσαπανίδου στις δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μία πιθανή κυβερνητική συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην αποτελεί προϊόν, προγραμματικής συμφωνίας, αλλά εκβιασμού, μέσω υποκλοπών.

«Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;» διερωτήθηκε με νόημα η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ .

Αρα, συμπέρανε, μία κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής, δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού αυτή η σύγκλιση ή αν ήταν ουσιαστική σύγκλιση. Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, τότε το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον είναι αποτέλεσμα ουσιαστικό ή …»  και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τους παρουσιαστές της πρωινή ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ, Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο:

 Πόπη Τσαπανίδου: Για παράδειγμα. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση, δεν ήταν;

Δημοσιογράφος: Θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού εννοείτε και ομηρίας;

Πόπη Τσαπανίδου: Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;

Δημοσιογράφος: Δηλαδή θέλετε να υπονομεύσετε από πριν μια πιθανή συγκυβέρνηση…

Πόπη Τσαπανίδου: Oχι, αυτό το λέτε εσείς, εγώ βάζω ερωτήματα τα οποία είναι αναπάντητα και δεν τα απάντησε κανένας.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή αυτή θα είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Πόπη Τσαπανίδου: Δεν θα είναι καθόλου αυτή η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Πήγε το θέμα των παρακολουθήσεων στη Βουλή, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του λαού και τώρα ανοίγει την ατζέντα της και στην καθημερινότητα του πολίτη.

Δημοσιογράφος: Άρα λέτε ή κάποιος θα συνεργαστεί μαζί σας ή θα είναι εκβιαζόμενος.

Πόπη Τσαπανίδου: Δεν είναι έτσι όπως το λέτε. Αυτό το λέτε εσείς. Εγώ έβαλα ερώτημα.

Δημοσιογράφος: Προς τον κ. Ανδρουλάκη…

Δημήτρης Μάντζος: «Μιλάει ο… Πολάκης»

Στην Πόπη Τσαπανίδου και τις θεωρίες περί εκβιασμού του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο εκπρόσωπος του Κινήματος, Δημήτρης Μάντζος,  κατηγορώντας την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για.. πρακτικές Πολάκη και άλλων «πρωταθλητών» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ψεκασμένων σεναρίων στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλοι είναι αυτοί που εκβιάζονται», τόνισε ο κ. Μάντζος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ , επιαημαίνοντας την ταχύτητα με την οποία «συριζοποιήθηκε» η κυρία Τσαπανίδου:

«Προσδοκούσαμε ότι η κυρία Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυσάρεστο ότι διαψευδόμαστε τόσο γρήγορα. Βεβαίως, δεν εκπλήσσομαι προσωπικά. Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κυρία Τσαπανίδου μπήκε στο ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε “ψεκασμένα” σενάρια και συνωμοσιολογία».

«Η κυρία Τσαπανίδου -συνέχισε ο εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρκούπη- θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει αρραγές θεσμικό μέτωπο απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στις αντιθεσμικές επιλογές και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τότε, έτσι και τώρα, εμείς δεν κάναμε και δεν κάνουμε ούτε υποκλοπές, όπως δεν κάναμε ούτε κάνουμε “κάλπικα” δημοψηφίσατα, ούτε δημιουργούμε σκάνδαλα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μοιράζοντας εκτός από άδειες και μετοχές στα κανάλια. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οι δύο. Και η Νέα Δημοκρατία που αναπαράγει συνωμοσιολογία για “πράκτορες” και “πρεσβείες” με αφορμή τις υποκλοπές αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που σφυρίζει αδιάφορα για όσα ακούγονται στη Δικαιοσύνη για τα έργα και τις ημέρες της δικής του Κυβέρνησης. Είναι και οι δύο επικίνδυνοι για τον τόπο. Γι’ αυτό εμείς λέμε και από χθες το είπε και ο Πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή ότι είμαστε στην αντίπερα όχθη».

Ερωτηθείς τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που τα ποσοστά επαρκούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης, είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη Κυριακή, ο Δημήτρης Μάντζος δήλωσε:

«Θα σεβαστούμε την ισχυρή εντολή αναγνώρισης της πολιτικής μας ταυτότητας. Ποια είναι η πολιτική μας ταυτότητα; Είμαστε στην όχθη της συνέπειας και της Δημοκρατίας, απέναντι στη συνωμοσιολογία και την καταπάτηση των θεσμών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ έχουν κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες σε κάθε δικαιοδοσία: Ποινική, διοικητική, αστική. Στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Στην ελληνική και ευρωπαϊκή Βουλή, για να φανεί η αλήθεια. Εμείς πήγαμε στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς. Είναι άλλοι, λοιπόν, αυτοί που εκβιάζονται. Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν τα ρυπαρά δίκτυα της πίσω αυλής του Μεγάρου Μαξίμου.

»Και τώρα αυτά τα δίκτυα, πρώην και ενεργοί συνεργοί τους, φεύγουν ως ποντικοί όταν το καράβι βυθίζεται και πάνε στην απέναντι πλευρά και δίνουν πληροφορίες. Είναι αυτοί που εκβιάζονται από τον πρώην κολλητό τους και συνεργάτη τους τον κύριο Καλογρίτσα. Είναι ο κ. Μητσοτάκης που εκβιάζεται από τα ρυπαρά δίκτυα και ο κ. Τσίπρας που εκβιάζεται από τον κ. Καλογρίτσα.

»Και μιας και μιλάμε για ονόματα, ας θυμηθεί η κυρία Τσαπανίδου, πότε ήρθαν οι επιχειρηματίες που ακόμη και σήμερα διακινούν το Predator στην Ελλάδα; Με ποια Κυβέρνηση έκαναν τις πρώτες τους συμβάσεις οι κύριοι Λαβράνος και Μπίτζιο; Μήπως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία τους χρησιμοποίησε, τους προστάτεψε, τους έδωσε και την άδεια να εξαγάγουν το Predator σε ανελεύθερα καθεστώτα. Αυτή είναι η αμείλικτη αλήθεια».

Ανταπάντηση Τσαπανίδου: Ψεκασμένος και ο Γερουλάνος;

Ανταπαντώντας, η Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε με τη σειρά της και αυτή έκπληκτη για την προσωπική -όπως αναφέρει- επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Αφορμή  -αναφέρει στη σχετική δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – το ερώτημα που έθεσα για το σκοπό των παρακολουθήσεων του μισού πολιτικού συστήματος από το παράκεντρο εξουσίας με ευθύνη του Πρωθυπουργού. Ερώτημα που εκπορεύεται από την πεποίθησή μου ότι δεν υπήρξαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις».

Εξάλλου, σημειώνει, «και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

«Αν ο κ. Μάντζος έχει άλλη άποψη, ας το δηλώσει ξεκάθαρα», καταλήγει και στο υστερόγραφο της δήλωσής της, παραπέμπει σε αντίστοιχες -κατά την ερμηνεία της- δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου:

«ΥΓ: Παραπέμπω τον κ. Μάντζο που έσπευσε να με χαρακτηρίσει συνωμοσιολόγo και ψεκασμένη, στις προ πέντε ημερών δηλώσεις του κ. Γερουλάνου.
Είναι και αυτός ψεκασμένος συνωμοσιολόγος;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News