• Η Τσαπανίδου ανακάλυψε «εκβιασμό» του Ανδρουλάκη για να συνεργαστεί με τη ΝΔ

    Υπήρχε μια εποχή, πίσω στο 2014, που ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πάρει την εξουσία, είχε κάνει σημαία του ακόμα και τον ισχυρισμό του αξέχαστου ηθοποιού-βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη ότι κάποιος ήθελε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Ηταν ένα cunning plan, που θα έλεγε ο Μπόλντριγκ στη «Μαύρη Οχιά», αλλά το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ το βάφτισε εκτροπή ώστε να σαμποτάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

     

    Ως γνωστόν και παρά το επιμελές λαζοπούλειο μοντάρισμα, η καταγγελία του κ. Χαϊκάλη αρχειοθετήθηκε· όμως ο κ. Δήμας δεν εξελέγη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έγιναν εκλογές, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία, ο κ. Χαϊκάλης έγινε ακόμα και υφυπουργός Εργασίας για να περάσει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο και τώρα πια δηλώνει αστρολόγος –καλά πήγε αυτό.

     

    Τώρα δεν υπάρχει ο Χαϊκάλης ή, τέλος πάντων, υπάρχει στον φανταχτερό κόσμο των πρωινάδικων όπου μιλά για τον Ερμή στον έκτο οίκο του Τοξότη. Υπάρχει όμως η Πόπη Τσαπανίδου. Η οποία, με την ιδιότητα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και παρουσίασε στο πανελλήνιο τη δική της σκοτεινή θεωρία: αν ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεργαστεί τελικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αυτό θα μπορούσε να είναι είναι προϊόν εκβιασμού!

     

    «Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;» διερωτήθηκε με νόημα η κυρία Τσαπανίδου μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Και πώς θα εκβιάζεται ο κ. Ανδρουλάκης, που βέβαια θα μπορούσε να είναι και εξωγήινος –δεν θα μπορούσε; εσείς το αποκλείετε;– ή νεφελίμ;  Μα φυσικά μέσω του υλικού των υποκλοπών!

     

    Τον πιάσατε, λοιπόν, τον πραγματικό εκβιασμό; Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά της πολυδιαφημισμένης πορτ παρόλ του, εκβιάζει ανοιχτά τον κ. Ανδρουλάκη, λέγοντάς του ότι αν τολμήσεις να σκεφτείς κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, θα πούμε –σωστότερα: το λέμε ήδη– ότι σε κρατάνε από κάπου.

    Οσοι πίστευαν ότι η κυρία Τσαπανίδου θα έφερνε κάτι νέο και φρέσκο στο πολιτικό τοπίο, πήραν την απάντησή τους…

     

    ΥΓ. Σε μια πρώτη αντίδραση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος ανέφερε:

     

    «Προσδοκούσαμε ότι η κυρία Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυσάρεστο ότι διαψευδόμαστε τόσο γρήγορα. Βεβαίως, δεν εκπλήσσομαι προσωπικά. Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κυρία Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε «ψεκασμένα» σενάρια και συνωμοσιολογία. Η κυρία Τσαπανίδου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ένα θεσμικό μέτωπο, αρραγές, απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στις αντιθεσμικές επιλογές και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τότε, έτσι και τώρα, εμείς δεν κάναμε και δεν κάνουμε ούτε υποκλοπές, όπως δεν κάναμε ούτε κάνουμε “κάλπικα” δημοψηφίσματα, ούτε δημιουργούμε σκάνδαλα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μοιράζοντας εκτός από άδειες και μετοχές στα κανάλια. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οι δύο».

  • Ποιους «γαλάζιους» βλάπτει η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου στην Α' Αθηνών

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τέως Επίτροπος, άλλοτε υπουργός και κάποτε δήμαρχος Αθηναίων, έχει ουσιαστικά επιβάλει την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών. Ψηφοδέλτια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως οι δημοσκόποι πλέον τον μετρούν κανονικά για τη μάχη του σταυρού και στο επιτελείο της ΝΔ διαβάζουν τα υπέρ και τα κατά.

     

    Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το «Θεωρείο» της «Καθημερινής της Κυριακής», μια υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου στην Α’ Αθηνών –ο οποίος λόγω ευνοϊκού αλφαβήτου θα είναι και το πρώτο όνομα, στην κορυφή, του ψηφοδελτίου– ευνοεί κάποιους και βλάπτει κάποιους άλλους από τους μεγαλόσχημους και εκλεγμένους της ΝΔ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

     

    Εγραψε η καλά πληροφορημένη στήλη της «Κ»:

     

    «Ο Αβραμόπουλος έχει µετρηθεί στην Α’ Αθήνας και έχει ενδιαφέρον ποιοι χάνουν με την παρουσία του και ποιοι ενισχύονται χωρίς αυτόν στα ψηφοδέλτια. Στην πρώτη περίπτωση της συμμετοχής του, η τράπουλα ανακατεύεται για τα καλά, ενώ χωρίς αυτόν στο ψηφοδέλτιο φαίνεται να ευνοούνται Κικίλιας, Ολγα και Πλεύρης, κάτι που μαρτυρά πως η ψήφος στον Αβραμόπουλο, παρότι έχουν περάσει χρόνια, είναι κομματική και η απουσία του δεν φαίνεται να ωφελεί τα νέα στελέχη, αλλά τα πιο παραδοσιακά».

     

    Τώρα, αν πούμε πως στο άκουσμα ότι η συμμετοχή του κ. Αβραμόπουλου δημιουργεί πρόβλημα στην Ολγα Κεφαλογιάννη –πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών το 2019– κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου στενοχωρήθηκαν, μάλλον θα λέμε ψέματα…

  • Ο Λαφαζάνης ανακοίνωσε συνεργασία με το «Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας»

    Το ότι το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (aka ΔΗΚΕΑ), θα είναι ανοιχτά φιλορωσικό δεν το λες και έκπληξη –από τις δουλικές υποκλίσεις του κ. Λαφαζάνη όταν ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στο αφεντικό της Gazprom, ως τις επαφές με το Κρεμλίνο για να τυπώσουν οι Ρώσοι δραχμές, ο άλλοτε κορυφαίος του ΣΥΡΙΖΑ και της Πρώτης Φοράς Αριστερά δεν έκρυψε ποτέ τις φιλίες με τη Μόσχα.

     

    Ομως άλλο να το φαντάζεσαι και άλλο να το βλέπεις και επίσημα. Ο κ. Λαφαζάνης, λοιπόν, ο οποίος την Κυριακή παρουσίασε το νέο του πολιτικό παιδί, ανακοίνωσε και τη συνεργασία του με το Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας, το οποίο είναι δημιούργημα κάποιου Γιώργου Κοτσαϊλίδη.

     

    Μάλιστα, το κάλεσμα για την ιδρυτική συνάντηση την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» ήταν κοινό: απευθυνόταν «σε όλους τους ανιδιοτελείς δημοκράτες πατριώτες ανεξάρτητα από πολιτικές διαδρομές, οι οποίοι θέλουν να μετουσιωθεί σε πράξη το όραμα μιας Ελλάδας κυρίαρχης, ανεξάρτητης, γνήσια δημοκρατικής, με ασφάλεια και δικαιοσύνη».

     

    Αν βέβαια κρίνουμε από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το iskra.gr, δεν ήταν και πολλοί αυτοί οι ανιδιοτελείς δημοκράτες πατριώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα –ίσως επειδή έκανε κρύο και σέρνονται και ιώσεις…

     

     




text
  • Και τώρα θα γίνει του Παπανώτα


    17 Απριλίου 2024, 23:33