193
Ουρές από κόσμο που περιμένει άδικα στη βροχή έξω από τις εισόδους του Λούβρου, το πρωί της Κυριακής | REUTERS

Λούβρο: Κλειστό λόγω κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2020, 19:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/03/2020 14:07
Ουρές από κόσμο που περιμένει άδικα στη βροχή έξω από τις εισόδους του Λούβρου, το πρωί της Κυριακής
|REUTERS

Λούβρο: Κλειστό λόγω κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2020, 19:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/03/2020 14:07

Κλειστό λόγω κορονοϊού παρέμεινε την Κυριακή το Λούβρο, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο.

Οι εργαζόμενοί του επικαλέστηκαν το δικαίωμα να μην εργαστούν εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η διεύθυνση.

«Το μουσείο του Λούβρου δεν μπορεί να ανοίξει σήμερα 1η Μαρτίου», ανέφερε η διεύθυνση, χωρίς όμως, να διευκρινίσει εάν το μουσείο θα ανοίξει τη Δευτέρα ή όχι.

Τελικά, το μουσείο δεν άνοιξε ούτε τη Δευτέρα.

Επιγραφή στην κεντρική είσοδο του μουσείου ανέφερε σε πολλές γλώσσες: «Σήμερα (Δευτέρα) το Λούβρο θα καθυστερήσει να ανοίξει. Θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό για την πιθανή ώρα λειτουργίας του. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Στο μεταξύ αρκετές δεκάδες τουρίστες είχαν σχηματίσει ουρά έξω από το εκδοτήριο εισιτηρίων, όμως αρκετοί απογοητεύθηκαν και αποχώρησαν.

Το πρωί της Κυριακής, 300 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε συνέλευση, στην οποία αποφάσισαν, σχεδόν ομόφωνα, να μην εργαστούν, σύμφωνα με τον Κριστιάν Γκαλανί, μέλος του προσωπικού του Λούβρου.

«Το Λούβρο είναι ένας περιορισμένος χώρος, που υποδέχεται περισσότερους από 5.000 επισκέπτες την ημέρα, επομένως υπάρχει μια πραγματική ανησυχία εκ μέρους των εργαζομένων» τόνισε ο ίδιος.

Μέχρι να ανακοινωθεί ότι κλείνει οριστικά για την ημέρα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στην είσοδο, παρά τη βροχή, από κόσμο που περίμενε μήπως και ανοίξει τις πύλες του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...