375
Ο Λιτλ σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (σύνθεση του FBI) | EPA/FBI HANDOUT

Λος Αντζελες: Πέθανε ο άντρας που στραγγάλισε 93 γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2020, 12:00
Ο Λιτλ σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (σύνθεση του FBI)
|EPA/FBI HANDOUT

Λος Αντζελες: Πέθανε ο άντρας που στραγγάλισε 93 γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2020, 12:00

Πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 80 ετών, ο Σάμιουελ Λιτλ, ο άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από την αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία ως ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είχε ομολογήσει 93 φόνους.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Καλιφόρνιας, η αιτία του θανάτου του θα καθορισθεί έπειτα από νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στην κομητεία του Λος Αντζελες, όπου ήταν φυλακισμένος από τα τέλη του 2014.

Ο Σάμιουελ Λιτλ είχε ομολογήσει πως δολοφόνησε 93 γυναίκες και το FBI, έχει επιβεβαιώσει πως ήταν υπεύθυνος για τουλάχιστον 50 από τους φόνους αυτούς, καθώς βρέθηκαν τα πτώματα των θυμάτων, μετά από τις οδηγίες του.

Πρώην πυγμάχος σκότωνε τα θύματά του, συχνά γυναίκες απομονωμένες και προερχόμενες από μειονότητες, καταφέροντάς τους ισχυρά χτυπήματα και στραγγαλίζοντάς τα.

Ο Λιτλ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 2014, όταν είχε βρεθεί ένοχος και είχε καταδικασθεί για τον φόνο τριών γυναικών. Στη συνέχεια όμως, είχε αναλάβει την ευθύνη και για δεκάδες άλλους φόνους που είχαν πραγματοποιηθεί στο διάστημα από το 1970 έως το 2005 σε τουλάχιστον 30 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες.

Η αστυνομία πιστεύει πως όλες οι ομολογίες του Λιτλ είναι αξιόπιστες και έχει φτιάξει μια ιστοσελίδα στην οποία μπορεί κάποιος να δει τις μαγνητοσκοπημένες ομολογίες του δολοφόνου, ο οποίος αφηγείται, με μεγάλη ακρίβεια και μερικές φορές χαμογελώντας, τους φόνους, τα θύματα των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Πορτρέτα που σκιτσάρισε από μνήμης ο δολοφόνος, έχουν επίσης δημοσιοποιηθεί σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα θύματά του.

Πορτρέτα ορισμένων από τις γυναίκες που σκότωσε ο Λιτλ. Τα σκίτσα έγιναν βάσει των περιγραφών του στο FBI

«Πολλοί απ’ αυτούς τους θανάτους είχαν αρχικά θεωρηθεί αποτέλεσμα υπερβολικής δόσης ή πως οφείλονταν σε δυστύχημα ή είχαν απροσδιόριστα αίτια. Μερικά πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ», διευκρινίζει το FBI.

Ο Λιτλ, επίσης γνωστός ως Σάμιουελ Μακντάουελ, είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2012 σ’ ένα κέντρο για αστέγους στο Κεντάκι. Είχε μεταχθεί τότε στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο μιας υπόθεσης ναρκωτικών.

Οταν βρέθηκε εκεί, ίχνη DNA επέτρεψαν στις αρχές να τον συνδέσουν με τρεις ανεξιχνίαστες υποθέσεις και έτσι καταδικάστηκε το 2014 για τους φόνους τριών γυναικών που είχαν γίνει στο Λος Αντζελες, στο διάστημα ανάμεσα στο 1987 και το 1989. Και οι τρεις αυτές γυναίκες είχαν ξυλοκοπηθεί και στραγγαλισθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News