539
Πορτρέτα ορισμένων γυναικών από τις 93 που σκότωσε ο χειρότερος δολοφόνος στην Ιστορία των ΗΠΑ. Μία σύνθεση του FBI | EPA

Στραγγάλισε 93 γυναίκες σε διάστημα 35 ετών!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 18:12
Πορτρέτα ορισμένων γυναικών από τις 93 που σκότωσε ο χειρότερος δολοφόνος στην Ιστορία των ΗΠΑ. Μία σύνθεση του FBI
|EPA

Στραγγάλισε 93 γυναίκες σε διάστημα 35 ετών!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 18:12

Τα ένδοξα νιάτα τους δεν τα αναπολούν μόνο οι φυσιολογικοί παππούδες, αλλά και οι ειδεχθείς εγκληματίες. Και ο κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος Σάμιουελ Λιτλ δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη των ηλικιωμένων, μιλάει και αυτός για τα περασμένα μεγαλεία του, ωστόσο δεν κομπάζει για αθώες και λίγο-πολύ συνηθισμένες μικροπεριπέτειες αλλά για δολοφονίες που έχει διαπράξει. Η εξομολόγησή του, δε, γίνεται αποκλειστικώς στους αστυνομικούς που έχουν επιληφθεί του βίου του και της πολιτείας του. Είναι 80άρης, κλεισμένος στο κελί, με πολλές καταδίκες ισοβίων και, εξυπακούεται, αμετανόητος.

Ο άνθρωπος σκότωσε 93 γυναίκες και ομολόγησε τους φόνους σε καταγεγραμμένες σε βίντεο καταθέσεις. Η δράση του εκτείνεται χρονικώς στην τριακονταετία (με την πρώτη ανθρωποκτονία το 1970 και την τελευταία το 2005) και γεωγραφικώς σε 30 από τις 50 αμερικανικές Πολιτείες.

Ο Λιτλ (που σημαίνει Μικρός) διέπραξε το πρώτο έγκλημα το 1970, σε μια απομονωμένη περιοχή του Αυτοκινητοδρόμου 27 που συνδέει τη Φλόριντα με την Ιντιάνα. Το θύμα, όπως περιγράφει με γλαφυρό αλλά ίσως ανάρμοστα επιπόλαιο τρόπο η Washington Post, ήταν «εκείνο το είδος της γυναίκας που θα μπορούσε να εξαφανιστεί από προσώπου Γης χωρίς να προκαλέσει πολλή προσοχή».

Γιατί, παρακαλώ; Επειδή ήταν «μικρή και αδύναμη»; Μήπως επειδή ήταν «33 ετών, με δύο παιδιά, με προβλήματα ανορεξίας και αλκοολισμού»; Μήπως επειδή είχε τότε υποστεί μία εγχείρηση στο ισχίο και είχε κινητικά προβλήματα; Ο,τι και αν έκανε για να φυλαχτεί η άτυχη γυναίκα, δεν ήταν δυνατόν να τα καταφέρει επειδή ο φονιάς, και κατά δήλωσή του έπειτα από 40 χρόνια, «είχε μεγάλη επιθυμία να τη στραγγαλίσει».

Το πρόσωπο του Λιτλ ανά χρονική περίοδο εγκληματικής δράσης EPA/FBI

Τις ανώμαλες «επιθυμίες» του ο Λιτλ τις εξιστόρησε με το νι και με το σίγμα στους αστυνομικούς που, δυστυχώς, τον συνέλαβαν πολύ καθυστερημένα. Αρχισε να κελαηδάει, πάντως, και να κομπορρημονεί. Μίλησε για περισσότερες από 700 ώρες στο ανακριτικό βίντεο, ομολογώντας 93 ανθρωποκτονίες οι οποίες διαπράχθηκαν, όπως είπαμε, μέσα σε 35 χρόνια.

Με μνήμη ανεπηρέαστη από τον χρόνο, έδωσε στην αστυνομία ακριβείς λεπτομέρειες για όλα τα εγκλήματά του, διευκολύνοντας έτσι τη στοχευμένη έρευνα για τον εντοπισμό των πτωμάτων. Τελικώς βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για την ιατροδικαστική έρευνα και για τον ενταφιασμό περισσότερα από πενήντα.

Το πρόσωπο της φρίκης ενίοτε έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά (EPA/WISE COUNTY SHERIFF’S OFFICE)

Κατόπιν όλων αυτών, εδώ και δύο χρόνια οι ομοσπονδιακοί πράκτορες και οι κατά τόπους αστυνομικοί χρησιμοποιούν τις πληροφορίες του φονιά (τις θεωρούν 100% αξιόπιστες) με σκοπό την εκ νέου έρευνα παλαιών υποθέσεων που παραμένουν άλυτες και έχουν αραχνιάσει σε πολλές Πολιτείες. Σκοπός τους είναι η επίλυση των μυστηρίων φυσικά ή, τουλάχιστον, κάποιες λογικές εξηγήσεις για τους συγγενείς των θυμάτων που θρηνούν επί δεκαετίες τον χαμό των αγαπημένων τους.

Η μητέρα του είχε στιγματιστεί ως πόρνη. Μεγάλωσε με τη γιαγιά του. Ως έφηβος κλείστηκε σε αναμορφωτήριο. Οι κλοπές, οι ληστείες οι επιθέσεις και οι βιασμοί «στολίζουν» το ποινικό μητρώο του πέρα από τους 93 φόνους. Και για τους φίλους των θρίλερ και για τους ψυχιάτρους υπάρχει και η παρακάτω ενδιαφέρουσα πληροφορία: κατά διαστήματα ο Λιτλ δούλευε σαν νεκροθάφτης.

Το όνομα του Λιτλ είναι καταχωρισμένο και στην Wikipedia. Εκεί ο φιλοπερίεργος αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι ορισμένα στοιχεία είναι εξαιρετικά διαφωτιστικά για το «πώς» και το «γιατί» του βίου του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...