203
Το περιστατικό απαθανάτισε φωτογράφος κοντά στον σταθμό του Γουότερλου | REUTERS/Dylan Martinez

Λονδίνο: Ο μαύρος διαδηλωτής έσωσε τον λευκό ρατσιστή «από ένστικτο»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 16:54
Το περιστατικό απαθανάτισε φωτογράφος κοντά στον σταθμό του Γουότερλου
|REUTERS/Dylan Martinez

Λονδίνο: Ο μαύρος διαδηλωτής έσωσε τον λευκό ρατσιστή «από ένστικτο»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 16:54

Μια εικόνα από αυτές που εντυπώνονται στο μυαλό περισσότερο από τα επεισόδια ή την ένταση των πορειών άφησε η διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στο Λονδίνο.

Ενας μαύρος διαδηλωτής που μετείχε σε πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ κουβαλά στον ώμο του έναν τραυματισμένο, λευκό άνδρα που φέρεται να είχε κατέβει σε αντιδιαδήλωση με εκατοντάδες άλλους ακροδεξιούς.

Πρόκειται για τον Πάτρικ Χάτσινσον, γυμναστή, 49 ετών, που χωρίς να σκεφτεί τίποτε άλλο, σήκωσε και μετέφερε τον αιμόφυρτο άνδρα σε ασφαλές σημείο την ώρα που επικρατούσε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και των δύο πορειών.

Αυτός και φίλοι του έβαλαν τα σώματά τους για να προστατέψουν τον τραυματία από μια ομάδα νεαρών που τον κλωτσούσαν.

Ο Χάτσινσον, όπως γράφουν οι Times, εξήγησε ότι «είμαστε από μια παλιότερη γενιά. Καταλαβαίνουμε τι θα παιχτεί όταν χυθεί αίμα». Είπε ακόμη ότι μετέφερε τον άνδρα κοντά στους αστυνομικούς που τον ευχαρίστησαν. «Ηταν ένστικτο», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη: «Θέλω ισότητα για όλους μας. Σήμερα η ζυγαριά γέρνει προς την αδικία. Θέλω να είμαι δίκαιος προς τα παιδιά και τα εγγόνια μου». Ο ίδιος έχει δύο παιδιά.

Η νέα γενιά, είπε τέλος ο Χάτσινσον, δεν είναι τόσο ανεκτική στον ρατσισμό όσο η δική του. «Αποδεχόμαστε πράγματα, αλλά τα πράγματα προχωρούν. (Οι σημερινοί) θέλουν ίσες ευκαιρίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...