256
Μετά τον Νίκο Βούτση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θυμήθηκε και αυτός... | INTIMEnews

Λαφαζάνης για τον… «ανέτοιμο» Βούτση: «Οταν τα έλεγα εγώ, μου έλεγαν “θα μας κάψεις!”»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 14:35
Μετά τον Νίκο Βούτση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θυμήθηκε και αυτός...
|INTIMEnews

Λαφαζάνης για τον… «ανέτοιμο» Βούτση: «Οταν τα έλεγα εγώ, μου έλεγαν “θα μας κάψεις!”»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 14:35

Ξεσπάθωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με το που άκουσε την ομολογία Βούτση για την… ανετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας το 2015.

Ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (!) του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έμεινε… πίσω το καλοκαίρι του 2015 μετά τη μνημονιακή στροφή (και τη συνθηκολόγηση) του τότε Πρωθυπουργού, είχε κάνει μία παρόμοια δήλωση το 2012 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου.

«Τα έλεγα τότε εγώ και μου απαντούσαν “θα μας κάψεις”», θυμήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Θέμα 104,6».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντελώς ανέτοιμος και απροετοίμαστος για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας», επανέλαβε ο κ. Λαφαζάνης αποκαλύπτοντας ότι τότε «με έπαιρνε τηλέφωνο ο Τσίπρας και μου έλεγε “θα μας κάψεις, αυτά υπονομεύουν την προοπτική μας”». 

 «Εγώ», είπε στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός, «για να βοηθήσω έκανα αυτές τις δηλώσεις για να αναδείξω μια αλήθεια που έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κεντρικά υπόψιν του γιατί μπαίναμε σε μια φάση που πλησίαζε η διακυβέρνηση της χώρας. Δυστυχώς, τα κατεστημένα κόμματα έχουν μια απίστευτη βουλιμία εξουσίας».

Αλλά όπως επεσήμανε, «το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη λογική εδώ και τώρα κυβέρνηση και έβαζε σε δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, μοίρα το πώς θα κυβερνήσει».

«Είχαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που βάδιζε προς τη διακυβέρνηση και δεν είχε πρόγραμμα με αρχή και μέση, τέλος για το τι θα κάνει στη διακυβέρνηση. Λέγαμε ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια και δεν είχαμε αναλύσει τις συνέπειες από μια τέτοια κίνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά στη δική του ομολογία για την επικίνδυνη -όπως άλλωστε αποδείχθηκε- βουλιμία και βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ να ανέβει στην κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...