330
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή | George Vitsaras / SOOC

«Βλέπω έκανες αλλαγές»: ο διάλογος Μητσοτάκη – Τσίπρα στις κάμερες

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 11:27
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή
| George Vitsaras / SOOC

«Βλέπω έκανες αλλαγές»: ο διάλογος Μητσοτάκη – Τσίπρα στις κάμερες

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 11:27

Kάτι λιγότερο από μία ώρα (για την ακρίβεια 55 λεπτά) διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία άνοιξε ο κύκλος επαφών του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

«Βλέπω έκανες αλλαγές» είπε στον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά : «αλλαγές μικρές».

«Ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις», ήταν η πάσα που έδωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αρκέστηκε να πει κλείνοντας τον σύντομο διάλογο: «μεταρρυθμίσεις επίπλων».

Σε δήλωσή του πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την ελπίδα οι σημερινές συναντήσεις να αποτελέσουν μια επιτυχή άσκηση συναίνεσης και να μην μετατραπούν σε επικοινωνιακό παιχνίδι.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι».

Σειρά πήρε η Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία κάτω), ενώ θα ακολουθήσουν ο  γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 16:00, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στις 16:45, και τέλος η συνάντηση με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 17:30.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσήλθε στο τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό κρυωμένη.

«Σηκώθηκα μόνο και μόνο για να έρθω εδώ», του είπε, θέλοντας να τονίσει τη βούλησή της να γίνει συνάντηση παρά την κατάσταση της υγείας της.

«Και εγώ έχω κρύωμα οπότε δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο», της απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας να τους φέρουν λίγο πράσινο τσάι για το… κρυολόγημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...