266
Ο Νίκος Βούτσης στα βουλευτικά έδρανα. Οι δηλώσεις του για την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 προκάλεσαν -και δικαιολογημένα- αντιδράσεις | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Βούτσης επανέρχεται: Τι εννοούσα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 11:27
Ο Νίκος Βούτσης στα βουλευτικά έδρανα. Οι δηλώσεις του για την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 προκάλεσαν -και δικαιολογημένα- αντιδράσεις
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Βούτσης επανέρχεται: Τι εννοούσα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 11:27

Τα όσα είπε ο Νίκος Βούτσης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά (εδώ) προκάλεσαν αίσθηση. Και δικαιολογημένα.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν διαφωνίες για το αν πρέπει να εργαλειοποιηθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, παραδέχτηκε ότι το κόμμα του δεν ήταν έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα το 2015 και μάλιστα απέδωσε αυτήν την αδυναμία διακυβέρνησης στην… απουσία κομματικών «οργανώσεων βάσης» στα υπουργεία!

Αναπόφευκτα αυτές οι παραδοχές από ένα κορυφαίο και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέταξε το 2015 τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του για να πάρει την εξουσία μιας χώρας, την οποία όμως δεν ήξερε πώς να κυβερνήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για «αυταπάτες», ο κ. Βούτσης το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν αυτές οι δηλώσεις, ο κ. Βούτσης επανήλθε το πρωί της Παρασκευής με μια «διευκρινιστική» δήλωση:

«Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινήσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα. Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό.

» Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...