368
Ενα φορτηγό και δύο εμπορευματοκιβώτια μπλοκάρουν τον δρόμο στα σύνορα Βενεζουέλας - Κολομβίας | twitter

Βενεζουέλα: O Μαδούρο μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 15:57
Ενα φορτηγό και δύο εμπορευματοκιβώτια μπλοκάρουν τον δρόμο στα σύνορα Βενεζουέλας - Κολομβίας
|twitter

Βενεζουέλα: O Μαδούρο μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 15:57

Σε μία χώρα που μαστίζεται από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας θα ήταν μία -προσωρινή, έστω- λύση.

Ωστόσο, ο Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε να μπλοκάρει την παροχή αγαθών πρώτης ανάγκης στους Βενεζουελάνους, φοβούμενος ότι έτσι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για μία ξένη επέμβαση στη χώρα.

Σύμφωνα και με τον Guardian, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης o στρατός της Βενεζουέλας απέκοψε την πρόσβαση σε μια γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία από όπου αναμενόταν να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια, με τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο να προειδοποιεί ότι κανένας ξένος στρατιώτης δεν θα εισέλθει στη Βενεζουέλα.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα αποτελούσε τον πρόδρομο μιας ξένης επέμβασης στη χώρα του, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, και επανέλαβε ότι οι πολίτες της Βενεζουέλας «δεν είναι επαίτες» και δεν θα συμμετάσχουν σε ένα «σόου ανθρωπιστικής βοήθειας». «Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις» συμπλήρωσε.

Οδοφράγματα εμποδίζουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της Βενεζουέλας

Ετσι αξιωματικοί του στρατού της Βενεζουέλας, που στηρίζουν τον πρόεδρο Μαδούρο, απέκλεισαν την πρόσβαση στη γέφυρα που συνδέει την Κουκούτα της Κολομβίας με την Ουρένια της Βενεζουέλας, χρησιμοποιώντας ένα φορτηγό και δύο τεράστια εμπορευματοκιβώτια.

Την παράδοση της βοήθειας συντόνιζε ο ίδιος ο Χουάν Γκουαϊντό, ο οποίος υποστηρίζεται από περίπου 40 χώρες που τον έχουν αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος της χώρας τον Ιανουάριο, υποστηρίζει ότι μέχρι και 300 χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον θάνατο εάν δεν παραδοθεί η βοήθεια.

«Ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο βενεζουελανός στρατός υπό τον Μαδούρο εμποδίζει τη βοήθεια που φτάνει με φορτηγά και πλοία», τόνισε με tweet του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...