148
O Νίκολα Γκρούεφσκι | REUTERS

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του Γκρούεφσκι στην πΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 19:57
O Νίκολα Γκρούεφσκι
|REUTERS

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του Γκρούεφσκι στην πΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 19:57

Ενταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι εξέδωσε η αστυνομία των Σκοπίων, κατόπιν σχετικού αιτήματος των αρμόδιων δικαστικών Αρχών.

Το ένταλμα εκδόθηκε προκειμένου να εκτίσει ο πρώην πρωθυπουργός την ποινή φυλάκισης δύο ετών, που του επέβαλε δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον περασμένο μήνα.

Ο κ. Γκρούεφσκι, που κανονικά έπρεπε να μεταβεί στην φυλακή το μεσημέρι της Δευτέρας, παραμένει άφαντος και αναζητείται από την Αστυνομία.

Ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε για υπόθεση διαφθοράς που είναι γνωστή ως «Τανκ». Σύμφωνα με το δικαστήριο, το 2012 φρόντισε για την αγορά υπερπολυτελούς θωρακισμένου αυτοκινήτου αξίας σχεδόν 600.000 ευρώ από το κράτος, όχημα που χρησιμοποίησε για προσωπικούς σκοπούς.

Πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ κατηγορείται για τέσσερις ακόμη υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και επαναλάμβανε ότι υφίσταται ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυριζόταν, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...