304
Αστυνομικός πραγματοποιεί έλεγχο σε αυτοκίνητο, στο κέντρο των Τιράνων | Reuters

Κορονοϊός: Με σύστημα «SMS στο 13033» πορεύεται και η Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 23:43
Αστυνομικός πραγματοποιεί έλεγχο σε αυτοκίνητο, στο κέντρο των Τιράνων
|Reuters

Κορονοϊός: Με σύστημα «SMS στο 13033» πορεύεται και η Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 23:43

Με μοντέλο… α-λα ελληνικά προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Εντι Ράμα τα κρούσματα απείθειας των Αλβανών πολιτών απέναντι στις σαφείς εντολές των ειδικών να παραμείνουν σπίτι τους λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Την Κυριακή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμη ένα περιοριστικό μέτρο που αποσκοπεί στη συγκράτηση της εξάπλωσης της αρρώστιας.

Ετσι, αρχής γενομένης από την Δευτέρα το πρωί, μόνο ένα άτομο ανά οικογένεια έχει τη δυνατότητα να κάνει ψώνια ή διάφορες εργασίες και αποκλειστικά για μία ώρα την ημέρα.

Το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η κυβέρνηση ειναι εξαιρετικά σφικτό: οι βόλτες και οι δουλειές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μεταξύ 5 π.μ. και 1 μ.μ., από Δευτέρα έως Σάββατο.

Καμία κίνηση ή επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα επιτρέπεται από το Σάββατο από τις 13:00 το μεσημέρι έως τη Δευτέρα στις 5 π.μ.

Ετσι, μέσα στο σαββατοκύριακο, οι δρόμοι των αλβανικών πόλεων θα πρέπει να είναι εντελώς άδειοι από πολίτες για πάνω από 40 ώρες.

Για να γίνει αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση για να λάβουν «άδεια κίνησης».

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση είτε μέσω μηνύματος κειμένου (στον πενταψήφιο αριθμό 55 155), όπου μπορούν να στείλουν τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τον προτιμώμενο χρόνο εξόδου μεταξύ 5-13:00.

Αμεσα, θα λάβουν την άδεια στα τηλέφωνά τους, την οποία στη συνέχεια θα πρέπει να δείχνουν στην αστυνομία, εάν χρειαστεί και τους ζητηθεί.

Ένας άλλος τρόπος είναι να αποκτήσουν την άδεια είναι κατεβάζοντας στα κινητά τους την εφαρμογή e-Albania ή πηγαίνοντας στον σχετικό ιστότοπο, ανοίγοντας έναν λογαριασμό/προφίλ και υποβάλλοντας αίτηση στην ένδειξη “Leje per dalje” (Αδεια Κίνησης).

Η άδεια εκδίδεται αμέσως.

Σε όλες τις περιπτώσεις, είτε πρόκειται για μήνυμα μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω της σχετικής πλατφόρμας, είτε μέσω του ειδικού app, οι άνθρωποι θα χρειάζονται να διαθέτουν αλβανική ταυτότητα.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Εντι Ράμα δεν έχει διευκρινίσει τις διαδικασίες για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Αλβανία ή εάν χρειάζονται άδεια κίνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...