207
Δεν θα αγοράσει άλλα εμβόλια AstraZeneca η ΕΕ | REUTERS/Dado Ruvic

Κομισιόν: Δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων της Astrazeneca

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2021, 14:30
Δεν θα αγοράσει άλλα εμβόλια AstraZeneca η ΕΕ
|REUTERS/Dado Ruvic

Κομισιόν: Δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων της Astrazeneca

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2021, 14:30

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν την Κυριακή.

Τον προηγούμενο μήνα, η Κομισιόν ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της Covid-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

«Μερικοί όροι του συμβολαίου δεν έγιναν σεβαστοί και η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να προτείνει μια αξιόπιστη στρατηγική για την εξασφάλιση της έγκαιρης παράδοσης των δόσεων», δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, εξηγώντας τι προκάλεσε την κίνηση αυτή.

Βάσει συμβολαίου, η εταιρεία είχε δεσμευθεί να καταβάλει «τις καλύτερες εύλογες προσπάθειές της» για να παραδώσει 180 εκατ. δόσεις εμβολίου στην ΕΕ το δεύτερο φετινό τρίμηνο, από ένα σύνολο 300 εκατ. δόσεων για την περίοδο από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο.

Oμως η εταιρεία ανέφερε σε δήλωσή της στις 12 Μαρτίου ότι έχει στόχο να παραδώσει μόνο το ένα τρίτο αυτής της ποσότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν ανακοίνωσε το Σάββατο την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2021-2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...