200
Το φυσικό καταφύγιο Γολόνγκ της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του αλμπίνο πάντα | EPA/WOLONG NATIONAL NATURE RESERVE

Κίνα: Το πρώτο λευκό πάντα στον πλανήτη εντόπισαν επιστήμονες

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 14:27
Το φυσικό καταφύγιο Γολόνγκ της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του αλμπίνο πάντα
|EPA/WOLONG NATIONAL NATURE RESERVE

Κίνα: Το πρώτο λευκό πάντα στον πλανήτη εντόπισαν επιστήμονες

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 14:27

Το πρώτο γνωστό αλμπίνο πάντα στον πλανήτη κατέγραψε κάμερα σε προστατευόμενο δάσος της Κίνας.

Το φυσικό καταφύγιο Γολόνγκ, που βρίσκεται στην νοτιοδυτική επαρχία του Σετσουάν, έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από βίντεο του Απριλίου, όπου φαίνεται ένα κάτασπρο τεράστιο πάντα να διασχίζει το δάσος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πάντα πάσχει από αλμπινισμό ή λευκοπάθεια, μία σπάνια γενετική ασθένεια, κατά την οποία απουσιάζει εντελώς από τον οργανισμό η ουσία μελανίνη, η οποία δίνει στο δέρμα το σκούρο χρώμα. Τα χρώματα των πάντα είναι λευκό και μαύρο, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που είναι καφετί, όπως οι αρκούδες.

Με ανακοίνωσή τους, οι επιστήμονες δηλώνουν ότι το πάντα φαίνεται να χαίρει άκρας υγείας, καθώς είναι δυνατό με σταθερό βηματισμό και δεν δείχνει να επηρεάζεται από την πάθηση.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το πάντα είναι ενός με δύο ετών, αλλά δεν μπορούν να πουν με σιγουριά το φύλο του.

Η κάμερα που το κατέγραψε τοποθετήθηκε στο καταφύγιο τον Δεκέμβριο.

Λιγότερα από 2.000 πάντα απομένουν στην περιοχή της ανατολικής Ασίας.

Ο εντοπισμός ενός αλμπίνο πάντα σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα, λένε οι ειδικοί, καθώς η πάθηση είναι κληρονομική.

Για αυτόν τον λόγο, οι ειδικοί θα τοποθετήσουν περισσότερες κάμερες στο δάσος, ώστε να παρακολουθούν το εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους επιστήμονες λευκού πάντα.