286
Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις | Social media

Εσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών – Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2024, 11:40
Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις
|Social media

Εσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών – Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2024, 11:40

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι εικόνες συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων να σβήνουν, το βράδυ της Τετάρτης, τα ονόματα των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, λίγες μόλις ώρες αφότου είχαν γραφεί με κόκκινη μπογιά στο πλακόστρωτο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την επέτειο της πολύνεκρης τραγωδίας.

Το βίντεο (δείτε το κάτω), με τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο σημείο, έγινε viral στα social media, με τους περισσότερους χρήστες να καυτηριάζουν τη σπουδή που επεδείχθη για το σβήσιμο των κόκκινων γραμμάτων.

Ανάμεσά τους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που καταφέρθηκαν εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σε δήλωσή της ωστόσο η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, θέλησε να διευκρινίσει ότι το συνεργείο κάλεσε ο φρούραρχος της Βουλής . «Ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα για αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη», τονίζει η κυρία Μπέη στη δήλωσή της που έχει αναλυτικά ως εξής:

Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες το βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.

Το απόγευμα της Πέμπτης, φοιτητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ξαναέγραψαν τα 57 ονόματα στο ίδιο σημείο (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...