344
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το ξέσπασμά του μέσα στη Βουλή την Τρίτη | INTIMEnews

Καραθανασόπουλος για την «πολιτική μ@λ@κί@»: Ηταν μια στιγμή έντασης

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 11:53
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το ξέσπασμά του μέσα στη Βουλή την Τρίτη
|INTIMEnews

Καραθανασόπουλος για την «πολιτική μ@λ@κί@»: Ηταν μια στιγμή έντασης

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 11:53

«Ηταν μια στιγμή που υπήρχε μια ένταση μέσα στην αίθουσα…», δικαιολογήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, για το ξέσπασμά του με τη φράση «η πολιτική μαλακία έχει τα όριά της», μέσα στη Βουλή, κατά του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», ο κ. Καραθανασόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει ότι εξοργίστηκε από όσα ανέφερε προηγουμένως στη δική του τοποθέτηση (εδώ) ο κ. Χήτας για την πορεία του ΚΚΕ. «Ο προηγούμενος ομιλητής αναφερόταν στα γεγονότα, χωρίς να λαβαίνει υπ’ όψιν του το όργιο της βίας και της αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας. Είχε μείνει στα πρωινά. Δεν είχε ανανεώσει την “κασέτα” του είχε μείνει στην πρωινή “κασέτα”», σχολίασε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το ξέσπασμά του.

Κατά τα άλλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επέμεινε ότι το κόμμα του τήρησε όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό, τόσο στην πρώτη «συμβολική» πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, όσο και στη δεύτερη διαδήλωση στα Προπύλαια, χωρίς φυσικά να διευκρινίσει – εξηγήσει πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, όταν στη δεύτερη κινητοποίηση συμμετείχαν 1.500 άτομα (σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη).

Οταν μάλιστα ρωτήθηκε γιατί το ΚΚΕ δεν πειθάρχησε όπως τα υπόλοιπα κόματα στη (δικαιολογημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας, σύμφωνα με το ΣτΕ) απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, αρκέστηκε να πει ότι «οι αγώνες δεν αναστέλλονται».

«Δεν υπήρχε καμία πρόκληση. Αυτοί που προκάλεσαν –και με ύπουλο τρόπο– ήταν οι δυνάμεις καταστολής. Η δουλειά της Αστυνομίας δεν είναι να επιτίθεται πισώπλατα και ούτε να κυνηγάνε τον κόσμο που πήγαινε σπίτι του», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος, επαναλαμβάνοντας το έωλο επιχείρημα περί μη τήρησης των μέτρων από τις δυνάμεις της τάξης.

«Η κυβέρνηση πρέπει να δει καθαρά τι διασπορά έγινε στον συνωστισμό των αστυνομικών δυνάμεων, όπου δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο», είπε, καταγγέλλοντας την κινητοποίηση 5.000 αστυνομικών την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Ισως βέβαια κατά την άποψή του να έπρεπε να είχε μείνει αφύλαχτη η Αθήνα, ώστε να έχει πλήρη «ελευθερία κινήσεων» το ΚΚΕ στο κέντρο της πρωτεύουσας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...