259
Φωτογραφία από τη ΜΕΘ νοσοκομείου της Λωζάνης | REUTERS

«Οι αρνητές του κορονοϊού να μην μπαίνουν σε ΜΕΘ»

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 10:46
Φωτογραφία από τη ΜΕΘ νοσοκομείου της Λωζάνης
|REUTERS

«Οι αρνητές του κορονοϊού να μην μπαίνουν σε ΜΕΘ»

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 10:46

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του ελβετού οικονομολόγου Υγείας Γουίλι Ογκιέρ, εκ των κορυφαίων συμβούλων για θέματα δημόσιας Υγείας, να μην έχουν δικαίωμα νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας οι λεγόμενοι αρνητές του κορονοϊού – όσοι καταγεγραμμένα αρνούνται ή αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού ή/και τη σοβαρότητα της πανδημίας.

Με την κατάσταση (και) στα νοσοκομεία της Ελβετίας σε οριακό σημείο (σ.σ. μόνο την Τρίτη στην Ελβετία καταμετρήθηκαν 4.560 νέα κρούσματα) και τις 876 κλίνες ΜΕΘ να έχουν πλέον γεμίσει, ο Ογκιέρ έβαλε στο τραπέζι κάτι που συζητείτο εδώ και μήνες στα social media για τους επίμονους αρνητές του κορονοϊού.

«Οποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», σε καταστάσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζει σήμερα το σύστημα υγείας της Ελβετίας (και άλλων ευρωπαϊκών χωρών), ανέφερε σε συνέντευξή του (εδώ στα αγγλικά).

Στην ίδια λογική κινείται και η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (SGI) με την οποία κάλεσε τους πολίτες να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας, συμπεριλαμβανομένης της COVID-19.

«Καλούνται όλοι, και ειδικά όσοι διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορονοϊό, να δηλώσουν εκ των προτέρων, γραπτά ή τηλεφωνικά, αν επιθυμούν ή όχι τη λήψη μέτρων παράτασης της ζωής σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

«Η δήλωση αυτή», τονίζεται, «βοηθά τους συγγενείς σας, καθώς και τις ομάδες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στη λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...