174
Η πρόεδρος του ΣτΕ, Αϊρίν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ |

Απερρίφθη από το ΣτΕ η αίτηση Βαρουφάκη κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 18:37
Η πρόεδρος του ΣτΕ, Αϊρίν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ
|

Απερρίφθη από το ΣτΕ η αίτηση Βαρουφάκη κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 18:37

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ απέρριψε για λόγους δημοσίου συμφέροντος την αίτηση του ΜέΡΑ25 και του γραμματέα του, Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και του Σωματείου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη περί αναστολής της απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων κατά τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει το ΜέΡΑ25, το Σωματείο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη και δύο πολίτες, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να ανασταλεί άμεσα η υπ’ αριθμόν 1029/8/18 απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία η απαγορεύθηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00, μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00. Οι προσφεύγοντες στέφονταν και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η κυρία Σαρπ εισήγαγε την αίτηση των προσφευγόντων στην Ολομέλεια του ΣτΕ και απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της COVID-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...