305
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σε παλαιότερη ομιλία του από το βήμα της Βουλή | ΙΝΤΙΜΕnews

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) μαινόμενος στη Βουλή: «Η πολιτική μ@λ@κί@ έχει και τα όριά της»!

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 17:39
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σε παλαιότερη ομιλία του από το βήμα της Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕnews

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) μαινόμενος στη Βουλή: «Η πολιτική μ@λ@κί@ έχει και τα όριά της»!

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 17:39

«Η πολιτική μαλακία έχει και τα όριά της». Οχι δεν πρόκειται για κάποια αυθόρμητη αντίδραση στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής (δεύτερης) διαδήλωσης του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο, αλλά για τη φράση που εκστόμισε μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής —την οποία μπορεί να μπέρδεψε με καφενείο στον Περισσό— ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Εμφανώς οργισμένος από προηγούμενη τοποθέτησή του εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, ο κ. Καραθανασόπουλος έχασε την ψυχραιμία του και επανέλαβε δις την παραπάνω φράση, περιφρονώντας τις παραινέσεις του προεδρείου της Βουλής να ανακαλέσει.

«Δεν ανακαλώ τίποτα. Η πολιτική μαλακία και ανοησία έχει τα όριά της. Η Ελληνική Λύση μετατράπηκε σε δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης στις προπηλακίσεις , τη βία και τον αυταρχισμό. Ζήλεψε τη δόξα της Χρυσής Αυγής», φώναξε μαινόμενος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αν και ήταν το ίδιο ξέσπασμά του που έφερε μνήμες από αντίστοιχες «εκρήξεις» των χρυσαυγιτών όταν μερίδα του ελληνικού λαού τούς είχε βάλει στη Βουλή .

«Στον βούρκο του συναδέλφου δεν θα πέσουμε. Ο νόμος ισχύει για όλους», του ανταπάντησε ο Κωνσταντίνος Χήτας.

Η τοποθέτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης που προκάλεσε την «έκρηξη» σε αγοραίο ύφος του κ. Καραθανασόπουλου είχε ως εξής:

«Εξι χιλιάδες αστυνομικοί για τα μέτρα του Χρυσοχοΐδη αλλά τελικά το πάρτι το κάνανε. Θα παραιτηθεί κάποιος; Θα απολογηθεί η κυβέρνηση; Κυβέρνηση και κόμματα είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Η κυβέρνηση παραβίασε τη λογική μας και τα κόμματα της Αριστεράς παραβίασαν την νομιμότητα».

Παρεμβαίνοντας, ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σχολίασε για το ξέσπασμα του κ.Καραθανασόπουλου πως «είναι λυπηρό στην σημερινή επέτειο για την Δημοκρατία να ακούμε τέτοιες εκφράσεις στον ναό της Δημοκρατίας».

Με τη σειρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος παρατήρησε ότι «τα πάντα μπορούν να ειπωθούν στην Βουλή, αλλά με τον προσήκοντα τρόπο. Ο εκνευρισμός δεν πρέπει να μεταφερθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας. Εμείς διαχωρίζουμε την θέση μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...