246
Ο Μάρτιν Σουλτς είχε δηλώσει ότι δεν θα αναλάμβανε υπουργείο | REUTERS/Axel Schmidt

Κάνει πίσω για το υπουργείο Εξωτερικών ο Μάρτιν Σουλτς

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 15:49
Ο Μάρτιν Σουλτς είχε δηλώσει ότι δεν θα αναλάμβανε υπουργείο
|REUTERS/Axel Schmidt

Κάνει πίσω για το υπουργείο Εξωτερικών ο Μάρτιν Σουλτς

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 15:49

Η απειλή εσωκομματικού εμφυλίου, που συνοδεύτηκε από υπονοούμενα για την αθέτηση συμφωνιών, οδήγησε τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς να αποσύρει το ενδιαφέρον του για το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θα αναλάμβανε στη νέα κυβέρνηση υπό την Ανγκελα Μέρκελ.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, ο ίδιος ο Σουλτς επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα: «Δηλώνω την απόσυρση του ενδιαφέροντός μου για την είσοδο στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα ελπίζω βαθιά ότι με αυτό τελειώνουν και οι συζητήσεις για τα πρόσωπα εντός του SPD», ανέφερε σε γραπτή δήλωση.

«Βλέπω, λόγω της εσωκομματικής συζήτησης γύρω από το πρόσωπό μου, να κινδυνεύει η επιτυχία στην εσωκομματική ψηφοφορία» του SPD για την επικύρωση της συμμετοχής στην κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού, επισήμανε ακόμη.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Σουλτς δέχθηκε ισχυρή πίεση από το κόμμα του προκειμένου να μην αναλάβει κυβερνητικό πόστο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από το SPD, το κόμμα απέσυρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Σουλτς και του έθεσε σχετικό τελεσίγραφο.

Η πληροφορία για την ανάληψη του υπουργείου από τον Σουλτς είχε σχολιαστεί την Πέμπτη από τον νυν υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο εξαιρετικά δημοφιλής, μέσα και έξω από το κόμμα του, Γκάμπριελ, άφησε να εννοηθεί ότι ο Σουλτς αθέτησε υπόσχεση που του είχε δώσει για την παραμονή του στο κορυφαίο υπουργείο και μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. «Αυτό που μένει είναι μόνο η θλίψη για το πόση ασέβεια διέπει πλέον την συμπεριφορά μεταξύ μας στο SPD και για το πόσο λίγο μετράει ο λόγος που δίνει κάποιος», είχε πει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...