446
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis | Aris Oikonomou/SOOC

Αβραμόπουλος: «Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 14:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/02/2018, 16:23
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis
|Aris Oikonomou/SOOC

Αβραμόπουλος: «Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 14:59
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/02/2018, 16:23

Ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έκανε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας για την υπόθεση της Novartis, στην οποία εμπλέκεται σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

H αναφορά στον κ. Καραμανλή έχει ένα ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον καθώς πολλοί είχαν σπεύσει να σχολιάσουν την απουσία του ονόματός του από τη δικογραφία. Αλλοι μάλιστα είχαν υπενθυμίσει την πολιτική σχέση του πρώην Πρωθυπουργό με τον νυν αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αν και κάτι αυτό δεν μπορεί να αφορά την παρούσα υπόθεση, αφού τότε θα σήμαινε ότι υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ώστε να μην υπάρχει εμπλοκή του κ. Καραμανλή. Κάτι που ως γνωστόν δεν μπορεί να συμβαίνει επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αφού, λοιπόν, ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, έκανε λόγο για «κουκουλοφόρους» ψευδομάρτυρες ζητώντας την άρση του καθεστώτος προστασίας μαρτύρων, σχολίασε έπειτα τις πολυσυζητημένες παραγγελίες των εμβολίων για τη γρίπη Η1Ν1, την εποχή της υπουργίας του και πρωθυπουργίας Καραμανλή. Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στον εμβολιασμό του πληθυσμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (που ζήτησε τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού όλων των κρατών): «Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)».

Αργότερα, όπως είπε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έκρινε ότι μια δόση κατ’ άτομο είναι επαρκής και το υπουργείο Υγείας ακύρωσε τη δεύτερη παραγγελία.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6.

Και τότε έκανε και δεύτερη αναφορά στον Καραμανλή: «Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Ότι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο Πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, βάζοντας με έναν εύσχημο τρόπο τον κ. Καραμανλή στο κάδρο της υπόθεσης Novartis.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της δήλωσης του κ. Αβραμόπουλου ήταν ότι η πλευρά του κ. Καραμανλή, μέσω των γνωστών κύκλων φυσικά, έσπευσε να τη σχολιάσει. Οπως τονίστηκε από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...