524
Η 27χρονη Βικτουάρ Λουσελό θα δώσει τη δική μάχη για να ξεχωρίσει μεταξύ πολλών όμορφων γυναικών και να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο της «Μις Γαλλία 2022» | Instagram

Η «Μις Γαλλία» μπορεί να είναι μητέρα κι εργαζόμενη

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2022, 17:44
Η 27χρονη Βικτουάρ Λουσελό θα δώσει τη δική μάχη για να ξεχωρίσει μεταξύ πολλών όμορφων γυναικών και να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο της «Μις Γαλλία 2022» | Instagram

Η «Μις Γαλλία» μπορεί να είναι μητέρα κι εργαζόμενη

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2022, 17:44

Τα καλλιστεία, ο διαγωνισμός ομορφιάς που αναδεικνύει την ωραιότερη γυναίκα στη Γαλλία και παρακολουθούν φανατικά, κάθε χρονιά, επτά εκατομμύρια άνθρωποι, αυτόν τον Δεκέμβριο, οπότε διεξάγεται ο διαγωνισμός, θα δουν κάτι διαφορετικό. Είναι η πρώτη φορά που μητέρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν να πάρουν μέρος στον κορυφαίο διαγωνισμό ομορφιάς.

Οι γυναίκες που διεκδικούσαν τον τίτλο της βασίλισσας της ομορφιάς μέχρι τώρα, έπρεπε να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,73 εκ., να μην είναι παντρεμένες και να μην έχουν παιδιά. Στον φετινό διαγωνισμό όμως, οι διοργανωτές σκέφτηκαν να δοκιμάσουν μια νέα «συνταγή»: καλούν όλες τις Γαλλίδες που θεωρούν ότι έχουν τα προσόντα να υποβάλλουν αίτηση στον διαγωνισμό και να κερδίσουν μία θέση στην πασαρέλα που χαρίζει έπαθλα μεγάλης αξίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times.

Η 27χρονη Βικτουάρ Λουσελό, μια παντρεμένη μητέρα και βοηθός οδοντιάτρου είναι η πρώτη γυναίκα που θα διαγωνιστεί στα καλλιστεία με τους νέους όρους. Βέβαια, κάποιες παράμετροι λαμβάνονται υπ’ όψιν, ακόμη, σοβαρά. Αν επιλεγείς για να συμμετάσχεις δεν πρέπει να πάρεις ούτε γραμμάριο τις μέρες διεξαγωγής του διαγωνισμού, απαγορεύεται να κάνεις τατουάζ, καθώς επίσης και να αλλάξεις χρώμα ή μήκος στα μαλλιά σου. Η Λουσελό δέχτηκε τους όρους και τις ώρες που δεν ασχολείται με την μικρή της κόρη, κάνει «πρόβες περπατήματος» στο σπίτι της ή φωτογραφίζεται για τα περιοδικά.

Instagram
Instagram

Η Αλεξία Λαρός Ζουμπέρ, επικεφαλής της oργάνωσης του «Μις Γαλλία», είπε στους Times ότι η «για το απαγορευτικό που ίσχυε μέχρι τώρα για τις έγγαμες γυναίκες υπήρχε ένας σοβαρός λόγος –κι αυτός ήταν ότι οι υποχρεώσεις τους στο σπίτι ήταν πολλές. Την Μις Γαλλία την θέλουμε ελεύθερη υποχρεώσεων για να μπορεί να ακολουθεί το αυστηρό πρόγραμμα των ταξιδιών, των παρουσιάσεων και άλλων». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα.

«Εγώ έκανα καριέρα ενώ ήμουν μητέρα και θέλω να πιστεύω ότι και εκείνες θα είναι σε θέση να οργανώσουν τη ζωή τους έτσι ώστε να τα προλαβαίνουν όλα», είπε η Ζουμπέρ, η οποία σήμερα είναι 52 ετών και πετυχημένη διευθύντρια μίας από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές εταιρείας παραγωγής της χώρας.

Η Ζουμπέρ προσελήφθη στα καλλιστεία πριν από δύο χρόνια για να εκσυγχρονίσει τον διαγωνισμό, οποίος είχε δεχτεί τα πυρά πολλών φεμινιστικών Οργανώσεων για τα στερεότυπα που συντηρούσε. Η υπουργός Ισότητας, Ελιζαμπέτ Μορενό, την είχε καλέσει και την είχε συμβουλέψει να δεχτεί στα καλλιστεία και διεμφυλικά άτομα, όπως άλλοι διαγωνισμοί σε όλο τον κόσμο. Ετσι και έγινε, την περυσινή χρονιά.

Οσες γυναίκες, πάντως, είχαν απορριφθεί λόγω ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης κτλ. ένωσαν τις δυνάμεις τους και πήγαν τους υπεύθυνους του διαγωνισμού στο δικαστήριο για φερόμενη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και διακρίσεις λόγω εμφάνισης. Σε απάντηση, η εταιρεία παραγωγής έδωσε στις διαγωνιζόμενες του περασμένου έτους πλήρεις συμβάσεις εργασίας με αμοιβή και υποσχέθηκε να εκσυγχρονίσει τον θεσμό. Η υπόθεση δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Η τελευταία εστεμμένη Μις Γαλλία, Νταϊάν Λερ, μια 24χρονη μεσίτρια, είπε ότι πιστεύει στην ισότητα και την υποστηρίζει. «Ως γυναίκα θέλω να δείξω ότι μπορείς να είσαι Μις Γαλλία και φεμινίστρια», δήλωσε μετά τη στέψη της. «Για μένα, ο φεμινισμός σημαίνει, να αποφασίζω να κάνω αυτό που θέλω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...